Facebook hozzászólás
257

Nem fekszik le mindenki a naplementével

Szerte az országban különleges programokkal várják az állatok kedvelőit az Állatkertek Éjszakáján, augusztus 28-án! Sokan azt hiszik a naplementével az állatok is mind nyugalomra hajtják fejüket. Hogy ez mennyire nincs így, az most kiderül! Ezúttal egy fővárosi, egy debreceni és egy győri bemutatóhely programjait ajánljuk!     

Kép: Wikipedia.org

TROPICARIUM, BUDAPEST, CAMPONA:

Bátorságpróbát tartanak a „nemszeretem” állatokkal este 8 és éjfél között. A fődíj egy ketreces merülés lesz! Fényképezkedési lehetőséget kapnak a „belevalóknak”, hisz a „nyakék” ezúttal egy kígyó lesz.

Este 9-kor éjszakai szűrőház látogatásra invitálják az érdeklődőket. Az éterben a trópusi erdő misztikus hangjai hallatszanak és a villámok fénye villódzik majd, míg a cápák „árnyékában” lévő rendezvényteremben – a Tropicariumban eddig nem látott – egzotikus állatok bemutatója zajlik majd. Közben Bátor Gábor állatgondozó fotókiállítását láthatjátok, ami mi egyébről, mint az állatok különleges szépségéről tanúskodik majd.

Miután nem mindenki tud megtekinteni 3 állatkertet egy éjszaka, a Tropicarium a hétvégén, augusztus 29-én és 30-án is elfogadja a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, illetve a Budakeszi Vadasparkba szóló közös belépőjegyet 10 és 18 óra között. Ezen a két napon óránként különleges látványetetésekkel (kígyó, aligátor, majmok, pirája, muréna, ráják, stb.) szórakoztaták majd a jelenlévőket, míg a műszaki érdeklődésű látogatók betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, szűrőház látogatást szerveznek számukra 11 és 14 órakor. Mindeközben a Tropicariumban nem látható különleges állatok bemutatója és a fotókiállítás megtekintése teszi érdekessé és még tartalmasabbá a két nap programját.

Kép: Wikipedia.org

NAGYERDEI KULTURPARK ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERTJE, DEBRECEN:

Fényes éjszaka a Debreceni Állatkertben – ezt a címet kapták a cívisváros állatkertjének programjai az idei Állatkertek Éjszakáján. A hagyományos, közkedvelt programok (szakvezetéses éjszakai túra, látványetetések, bátorságpróba) mellett ez évben újdonságokkal is várják a kert barátait. Fényház az Afrika röpdében, osszárium/csontház, színházi kamara előadás, állatbemutatók, „dene-véradás”, lovasforgó, éjjeli kisvasút, dodgem szafari, kézművesek és vidámparki meglepetésjátékok kínálnak tartalmas időtöltést! Debrecenben este 8-tól 11-ig várják az állatok szerelmeseit!

Kép: Wikipedia.org

XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT, GYŐR:

Győrben igazi éjszakai dzsungel hangulat vár Titeket! Az állatkert meghosszabbított nyitva tartást kínál vendégeine, vagyis délután 5-től este 10-ig lehet válogatni a remek programok között.

Az „élő műsor” már 16.00 órakor solymász-bemutatóval kezdődik. Testközelből ismerkedhetsz a ragadozó madarakkal! 17:30-tól Állati Jó Bemutató lesz, vagyis az erdő éjszakai állatai mutatkoznak be.

A TapiZOO asztalnál különböző állatoktól származó tárgyakat érinthettek meg. A KígyóZOO-ban kígyót, szakállas agámát, görög teknőst, madagaszkári bütykös csótányt simogathattok, illetve vehettek kezetekbe. Találkozhattok Benjivel, a lámával és Petrával, a dromedárral , akik a kijelölt időpontokban egy-egy sétát tesznek az állatkertben. Ezen az estén az állatkert több lakójának, mint például az örvös medvék, a vidrák, a jaguárok, és a tapírok vacsorázását is megfigyelhetitek

Este fél 9-kor tűzzsonglőrök mutatják be tudományukat!

Az Állatkertek Éjszakájáról bővebben is olvashatsz nálunk, a többi, budapesti programról pedig itt olvashatsz részleteket!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!