Facebook hozzászólás
256

Nagydobra verjük!

Fulladásveszély miatt az IKEA visszahívja a LATTJO dobverőt és a LATTJO nyelves dobot. Az áruházlánc arra kéri vásárlóit, hogy aki korábban ilyen terméket vásárolt, haladéktalanul vegye el azt a gyermekétől és vigye vissza bármelyik IKEAába, ahol a vételár teljes összegét visszakapja.

Kislány fekete jelmezben, kezében a visszahívott dob, illetve dobverő: Kép: IKEA
Kép: IKEA

Az áruházlánc elővigyázatosságból döntött a termékvisszahívás mellett. A cég munkatársai 6 esetben jelentették, hogy a dobverő gumi vége leesik, illetve könnyen lecsavarható. Az eltávolított gumigömböt a kisebb gyermekek lenyelhetik, ami akár fulladást is okozhat. Az IKEA eddig egyetlen balesetről sem értesült!

A termékek valamennyi játékbiztonsági előírást betartva készültek, tesztelték azokat, és ezek alapján kaptak engedélyt a kiskereskedelmi értékesítésre. Mindezek ellenére a későbbi vizsgálatokkor olyan további kockázati tényezőkre derült fény, amelyekre a szabványok és előírások nem tértek ki – tartalmazza az IKEA közleménye.

Fontos!
A dobverő és a nyelves dob 2015. november 1-je óta kapható a világ összes IKEA áruházában. A LATTJO dobverő és a LATTJO nyelves dob bármelyik IKEA áruházba visszavihető, és a vételár teljes összege visszajár. A pénzvisszafizetéshez nincs szükség a blokkra!

„Termékeinket annak szellemében fejlesztjük ki, hogy azok stimulálják a gyermekek kreativitását és kielégítsék a játékra vonatkozó természetes szükségletüket. A gyerekek játék közben nem gondolnak a biztonságra, ezért nekünk kell számításba venni minden lehetséges kockázati szempontot a termékek tervezésekor. Az IKEA áruházakban csak olyan termékeket árusítunk, amelyeket mi magunk is odaadnánk a saját gyermekeinknek. A vonatkozó játékbiztonsági szabványoknak való megfelelés ellenére, elővigyázatosságból visszahívjuk a LATTJO dobverőt és a LATTJO nyelves dobot, hogy elkerüljük a jövőbeni baleseteket” – nyilatkozta Cindy Andersen, az IKEA gyermektermékekért felelős üzletágvezetője.

Nézd meg azt is, hogy milyen egy igazi zöld hálószoba!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!