Facebook hozzászólás
358

Nagy dobások a Centrálban

Példátlanul sok, hét új bemutatóval várja a közönséget ősztől a Centrál Színház. Október 6-án Pokornia Lia improvizációs one-woman-showja nyitja az 2017/2018-as évadot, majd Puskás Tamás rendezésében jön a Hajmeresztő című krimi-komédia Simon Kornéllal a főszerepben. Bergman Personája mellett egy rendhagyó felolvasó est-sorozat, a Love letters is színpadra kerül, és felfrissülve visszatér az Ájlávjú című zenés darab. Januárban Alföldi Róbert rendezi Básti Juli főszereplésével Ibsen Kísértetek című drámáját, márciusban pedig Molnár Ferenc Delila című vígjátéka kerül színre Balsai Mónival és Stohl Andrással a főszerepben.

Hajmeresztő, Kép: Centrál Színház
Simon Kornél, Kép: Centrál Színház

Horgas Ádám rendezésében, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató, rögtönzésekkel tűzdelt, szórakoztató darab, a Beugróban edzett Pokorny Lia one-woman-showja, a Dolgok, amikért érdemes élni nyitja október 6-án a Centrál Színház új évadát.

Október 20-án Simon Kornél főszereplésével, Morcsányi Géza fordításában a világ legnépszerűbb krimi-vígjátékát, a Hajmeresztőt viszi színpadra Puskás Tamás rendező. Sajnos, úgy esett, hogy a fodrászszalon vendégei és dolgozói közül valaki ollóval leszúrt egy világhírű zongoraművésznőt. A gyilkos az üzletben van, fodrász vagy vendég – mind gyanús! Itt csak a mindent látó nézők segíthetnek, ők vezetik, befolyásolják és irányítják a nyomozást, így minden előadáson máshogy alakul a történet.

Novemberben Balogh Anna, Ágoston Kati, Vári-Kovács Péter és a társulat új tagja, Ódor Kristóf tolmácsolásában felfrissülve tér vissza az Ájlávjú című zenés darab párkapcsolatról, férfiakról és nőkről, életről és halálról. Aki egyszer hallja, napokig dúdolja! Ugyancsak novemberben tűzi műsorára a színház a Personát. Bergman klasszikusában Balsai Móni és Györgyi Anna kettősét csodálhatjuk Hidvégi Nóra rendezésében. Ezt követően, decemberben indul egy rendhagyó,

Hajmeresztő, az egyik női szereplő, Kép: Centrál Színház
Borbás Gabi, Kép: Centrál Színház

havonta ismétlődő felolvasó est-sorozat, melyben az ország legkiválóbb színészei és színésznői párban olvassák majd fel a Love letters-t, amely egy férfi és egy nő gyermekkortól a halálig tartó, viszontagságokkal teli kapcsolatát mutatja be a levelezésükön keresztül.

Ibsen fájdalmasan keserű darabja, a Kísértetek Alföldi Róbert rendezésében minden bizonnyal az évad nagy vállalkozása lesz. Lehet-e büntetlenül végighazudni egy életet? Lehet-e büntetlenül irányítani mások életét? Nyugtalanító kérdések, megnyugtató válaszok nélkül. A női főszerepet Básti Juli játssza, a két férfi főszereplő Gáspár Tibor és Gáspár Sándor, akik most lépnek először közösen színpadra.

Kortárs magyar darabok a Katonában
Összesen tizenegy bemutatót tartanak a most kezdődő szezonban a Katona József Színházban. Kiemelt helyet kapnak benne a kortárs hazai szerzők. Pintér Béla visszatér a társulathoz, és érkezett két fiatal tehetség is Rujder Vivien és Dér Zsolt személyében. Mindketten Máté Gábor osztályában végeztek idén nyáron, az SZFE-n.

Végül márciusban Molnár Ferenc egyik legédesebb és legötletesebb vígjátéka, a Delila gazdagítja a színház repertoárját Puskás Tamás rendezésében. Egy autócsárda tulajdonosa beleszeret a kiszolgálólányba és szökni akar vele. A felesége – a modern Delila – finom női megérzéssel és rafinériával oldja meg a helyzetet minden szereplő végső megelégedésére.  Somlay Artúr és Darvas Lili szerepeit Stohl András és Balsai Móni játsszák. Az előadás különlegessége, hogy 80 évvel ezelőtt az ősbemutató ugyanezen a színpadon volt.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!