Facebook hozzászólás
403

Na, ezért költözünk mi!

Kit mi visz rá arra, hogy elköltözzön? Ezt vizsgálta az egyik legnagyobb pénzintézet az egyik marketingkutató céggel Magyarországon. Az felmérésből egyebek közt kiderül, hogy az addigi otthonnal való elégedetlenség az egyik legfontosabb oka annak, hogy szedjük a sátorfánkat.      

Doboz, benne monitor, egész llámpa, billenytűzet, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Tehát a harmadik legjelentősebb költözési indok az elégedetlenség. A magas rezsi, a zsúfoltság és a rossz szomszédság bosszantja leginkább az embereket. Minden nyolcadik költözés mögött ez áll, a lakással való elégedetlenség áll. Érdemes azonban helyén kezelni a számokat, mondja Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

– Mindössze a megkérdezettek 13%-a elégedetlen a lakáskörülményeivel. Az elégedetlenség nem függ szorosan össze a lakásváltoztatási tervekkel.  A háztartások ötöde tervezi, hogy belátható időn belül másik ingatlanba költözik, de többségük családi okok, vagy éppen a munkahelyváltozás miatt gondol erre.

Az adatokról
A felmérést a 25-69 éves internetezők körében, 1000 ember megkérdezésével, online adatfelvétellel, 2015 júniusában végezték.

Az elégedetlenkedők negyedének a lakásuk állapota okoz bosszúságot. Tizedük a magas rezsit, újabb egytizedük a zsúfoltságot okolja a rossz körülményekért. Szintén egy dekád, aki a többi lakó, a szomszédság miatt adná költözésre a fejét. Mindezek fényében nem meglepő, hogy amikor ingatlanközvetítőhöz fordulnak, számukra az az alapvető elvárás, hogy az ingatlanos alapos hely- és környékismerettel rendelkezzen, valamint részletesen világosítsa fel őket a jövőbeni lakás állapotáról, a lakóközösségről – ismerteti a kutatás részleteit Valkó Dávid.

Fütyülünk a rossz szomszédra
Legtöbben személyes okok miatt döntenek a költözés mellett, de dobogós helyet ért a munkahely közelsége, illetve a változó lakásigény is – derül ki az OTP Ingatlanpont és az NRC Marketingkutató felméréséből.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!