Facebook hozzászólás
316

Művészek élhető jövőnkért

Az idei Design Week Budapest keretein belül rendezik meg a Fenntartható design, a fejlődés nyomában című, a fenntarthatóság iránt érzékeny hazai divat- és formatervezők munkáit bemutató eseményt. A kiállítással, szakmai kerekasztal-beszélgetéssel és workshoppal tűzdelt programnak a GRAP (Gregersen Art Point) ad helyet október 12-15 közt.

A rendezvény különlegessége, hogy először kerülnek egy térbe azon hazai tervezők alkotásai, akik kiemelkedően fontosnak tartják, hogy szembenézzenek a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival és a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve hívják életre alkotásaikat. A többfókuszú programpontok célja, hogy megismertesse a közönséggel a fenntarthatösszpontosítva.

Farkas Papp Éva munkája, Kép: sajtóanyag
Farkas Papp Éva munkája, Kép: sajtóanyag

A kiállítás divatszekciójában helyet kapnak Veszprémi Gabi, Vetlényi Alma, a RePityke, az Ursuslupus, a Botanica, a Rikov, Zsigmond Dóri és a Ness cipő kreációi, a formatervezők közül pedig többek közt Temesi Apol, Szalai Veronika, Bergovecz László, Tovaj Rozina, Farkas Papp Éva munkái válnak láthatóvá.

Veszprémi Gabriella munkája, Kép: sajtóanyag
Veszprémi Gabriella munkája, Kép: sajtóanyag

 

A kerekasztal-beszélgetés a fenntartható design alapkérdésein túl marketing és üzleti oldalról közelíti meg a kérdéskört Szentesi Réka divatszociológussal, Majoros Zita és Veszprémi Gabriella divattervezőkkel, Mengyán Eszter bloggerel, Korn Anita televíziós főszerkesztő és designmenedzserrel, valamint Schubauer Krisztinával, a futureways.hu alapítójával.

Vetlényi Alma munkája, Kép: sajtóanyag
Vetlényi Alma munkája, Kép: sajtóanyag

A kiállítás keretei között megvalósuló Ökozsák Blockprinting workshop a kreatív ökotervezés munkamódszerébe és a „zero waste” életmód kialakításába nyújt betekintést az érdeklődőknek.

A program megnyitóját október 12-én, 18:00 órakor tartják a GRAP Gregersen Art Pointban, a IX., Lónyay u. 31. alatt. A programok, a különböző események 0-tól 24 óráig látogathatók.

Idén mindannyian divatba jövünk!
Biztos választás, magabiztos stílus – ez a idei őszi-téli divat szlogenje a Fashion Days-nél. Modellek helyett ezúttal divatkedvelők öltik magukra a ruhákat, mert elképzelésük szerint a jól megválasztott öltözet magabiztos fellépéshez és sikerhez vezet.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!