Facebook hozzászólás
176

Moziéjszaka! Ez jó program a hétvégére!

34 film egyetlen éjszaka alatt! Persze mind egyszerre nem megy… De most kedvedre válogathatsz a 3. Artmozik éjszakáján, amelyet május 16-ról 17-re virradóra tartanak a fővárosi Toldi, Művész, Puskin és Tabán moziban. A mozimaraton az aktuális és közelmúltbeli filmsikerek mellett négy premier előtti és egy premiervetítést is tartogat a fesztiválozók számára.

A Wall Street farkasa is szerepel a műsorlistán – Kép: Wikipedia

A mozimaraton repertoárját idén is részben a jelenleg is futó, részben pedig korábban vetített sikerfilmek alkotják. A legkülönbözőbb műfajú és hangvételű alkotások között szerepel A nagy szépség, A Wall Street farkasa, a Halhatatlan szeretők és a magyar Viharsarok is. Ezek mellett lesznek premier előtti vetítések és a fesztiválon debütáló alkotások is.

Premier előtt vetítik a Piafot is jegyző Olivier Dahan új filmjét, a Grace – Monaco csillaga című életrajzi drámát, amelyet így már két nappal a cannes-i díszbemutató után láthat a magyar közönség is. A szintén premier előtt vetített Csúnya, gonosz bácsik című izraeli thrillerben két férfi a törvényes határokat átlépve próbálja megtudni, mi történt egyikük brutálisan meggyilkolt kislányával. Az olykor fekete komédiába hajló filmet Quentin Tarantino 2013 legjobb filmjének nevezte.

Az országos bemutató előtt tekinthetik meg az éjszakázók Az ötödik kerék című olasz vígjátékot és a Dollár, kanna, szerelem című amerikai filmet, amelyben egy fiatal házaspárnak el kell döntenie, meddig hajlandóak elmenni a pénz kedvéért.

Elsőként a fesztivál látogatói láthatják a Coen testvérek Cannes-ban díjazott legutóbbi filmjét, a Llewyn Davis világát, amely a hatvanas évekbeli New York-i művészlétbe vezeti be a nézőt. Egyetlen egyszer vetítik az éjszaka folyamán a márciusi Észt Héten már bemutatott Mandarinokat. Az észt–grúz koprodukcióban forgatott háborús dráma a kilencvenes évekbeli grúz–abház konfliktus kulisszái között mutatja be a szeretet és az emberség erejét.

Tolnai Klári emlékév az idei
Az emlékév kapcsán a Duna Televízió a hétvégék délutánjain havonta jelentkezik egy-egy filmmel, amelyeket a 30-as 40-es évek slágerfilmjeiből válogatnak. Így vasárnap délutánonként műsorra kerül Az okos mama, a művésznő egyik első filmje, a Tisztelet a kivételnek, az Egy csók és más semmi és a Gentryfészek is. A filmek a születésnap környékén sűrűsödnek – június második felétől már minden héten műsorra tűznek egy-egy művet.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!