Facebook hozzászólás
321

Mit főztünk 2015-ben?

Újra az  év legnépszerűbb receptje lett Magyarországon a tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival. Az egyik legismertebb hazai gasztrooldala, a NoSalty a nyilvánosság elé tárta a 2015-ös év hazai Top 10 receptjének listáját, melyet átlagosan havi 1 millió egyedi felhasználó oldalletöltése alapján állított össze. Az aranyérmes menü mintegy 265.000 oldalletöltéssel nyert.

Hogy fordulhat elő, hogy több mint 52.000 recept közül két egymást követő évben ugyanaz lesz a legnépszerűbb? És hogy vajon mit tud ez a recept? A NoSalty szerkesztő – gasztro bloggereit kérdeztük:

Tejfölben pácolt csirkemell terpsis reszelt krumplival:, uborka és paprika díszítéssel, Kép: NoSalty
Kép: NoSalty

– A rántott hús még mindig a magyar konyha egyik emblematikus fogása, a klasszikus magyaros konyhát kedvelő háztartásokban heti rendszerességgel fordul elő. Ebben a receptben van még két másik hívószó is: a tejföl és a tepsis krumpli, amelyek mindegyike szintén nagyon népszerű eleme a magyar konyhának. Mindemellett a recept nem túl bonyolult, nem igényel különleges hozzávalókat, és a „generációs vitákra” sem ad okot: a gyerekek ízléséhez pont annyira illik, mint az idősebb generációéhoz. Fontos szempontja lehet még a recept sikerének az is, hogy beküldőjének komoly hitele van a NoSalty közössége körében, hiszen sokféle, ízletes, házias receptet töltött már fel, szép fotókkal, így könnyű vele azonosulni. –

Nemes Nóra, Dacota ( http://www.nosalty.hu/dacota )

– Szerintem ez a recept a fent említetteken túl attól lett sikeres, hogy bár egy örök klasszikus fogásról, a rántott húsról van szó, mégis a pácolással egy plusz csavar került bele, ami különlegessé teszi ezt a hagyományos alapanyagokból összeállított ételt. –

Kárai Dávid, ízHUSZÁR ( http://www.nosalty.hu/izhuszar )

Az egy évvel korábbi adatokhoz képest az olvasók 2015-ben kevésbé voltak édesszájúak, hiszen a tíz legolvasottabb receptből ebben az évben már csak négy édesség (2014-ben ez az arány 60% volt). Tovább erősödött az egészségtudatos receptek népszerűsége, 2015-ben már a tíz legkeresettebb recept között is szerepel olyan, ami ezt tartja szem előtt. További örvendetes hír, hogy az alapanyagok közül a zöldségek immár a második helyen végeztek, a húsfélék közül pedig továbbra is a csirke a legnépszerűbb.

Meglepi!
Megígérjük, hogy rövidesen bemutatjuk az díjnyertes recepteket! Az Életforma legnépszerűbb gasztro oldala 2015-ben a Tejfölös túrótorta liszt- és cukormentesen című recept volt. Hamarosan a mi teljes toplistánkat is láthatjátok!

2015-ben az aranyérmes tepsis csirkemell majd 265.000 oldalletöltést produkált, ezt követte egy hagyományos gulyásleves receptje mintegy 210.000 oldalletöltéssel, a harmadik helyre pedig egy pofonegyszerű muffin került 196.000 letöltött oldallal. Idén először került egy távol-keleti recept is az első 10 közé, az illatos-omlós csirkemellet több mint 162.000 alkalommal tekintették meg az olvasók. Ha a keresett receptjellemzőket vizsgáljuk, idén is az időtakarékosság volt a legfőbb szempont a hazai háztartásokban, a legtöbbek választása a 15-30 perc alatt elkészíthető receptjellemzőre esett. Gyakori még a fogyókúrás és diétás, illetve az ünnepi alkalmakhoz (Húsvét, Karácsony) kötődő receptek iránti érdeklődés.

– A karácsonyt megelőző pár nap az év talán legmozgalmasabb időszaka a NoSalty számára, hiszen ilyenkor, a karácsonyi hajrá utolsó napjaiban, óriási tömegek fordulnak hozzánk segítségért. 2015. december 23-án 165 ezer látogatója volt a NoSalty-nak PC-s eszközökről és 89 ezer mobileszközökről, majd 1,5 millió oldalletöltéssel. Ezen a napon a NoSalty lett a második legnépszerűbb női portál, bekerülve a TOP 10 hazai weboldalba. – mondta el Zalai Ágnes, a NoSalty vezérigazgatója. (Forrás: http://dkt.hu/hu/menu/ola.html)

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!