Facebook hozzászólás
166

Miért menjetek Gemencre a hétvégén? Eláruljuk!

Izgalmas programokkal várnak minden érdeklődőt, kirándulót a hosszú hétvégére, Gemencre. Megújult kiállításokkal, tanösvénnyel, lovas, gyalogos és hajókirándulásokkal, helyi ízekkel csalogatják a természetbarátokat a szezonnyitó eseményre.

„Régi hagyományok, új kalandok” címmel május 1-jétől 3-áig tucatnyi érdekességet kínál a látogatóknak szezonnyitó programsorozat Gemencen. Május elsejéől már nyári menetrend szerint, sűrűbben közlekednek az erdei vasút járatai, naponta kétszer a Rezét nevű nosztalgia-gőzmozdony viszi a szerelvényt Pörbölyről a Gemenc-Dunapartra. Sétahajó közlekedik majd a Duna gemenci szakaszán, de lovas fogattal is bejárhatják az ártéri erdőt a résztvevők.

Akik a gyalogos túrákat kedvelik, azok szakvezető irányításával mintegy két kilométeres szakasznak vághatnak neki az interaktív ismeretközlő eszközökkel ellátott Molnárka tanösvénynek.

A szezonnyitóra megújulnak az ökoturisztikai központ kiállításai is. A Gemenc kincsei című bemutatón szintén interaktív eszközökkel lehet megfigyelni a gemenci erdő mikroszkopikus élőlényeit, a tájegység állatfajait pedig érintőképernyős kivetítőn ismerhetik meg a látogatók. A központ méhészeti kiállításán három helyiségben mutatják be a méhészet múltját és jelenét. Érdekesség, hogy egy üvegfalú kaptárban lehet majd megfigyelni a méhek életét.

A lassi halászati kiállításon dioráma, árvízi terepasztal, halászháló-kötöző műhely várja az érdeklődőket. Újdonság az is, hogy a nagyrezéti erdőrészben csütörtökön erdész vezetésével ismerhetik meg az erdőgazdálkodás gyakorlatát a résztvevők.

A szezonnyitón hagyományosan langallót, sült keszeget, gurovicai borokat, pálinkákat is kóstolhatnak a látogatók. Képek és a további információk a honlapon találhatók.

Magyarország legszebb kirándulóhelyei 2013-ban – képekkel!
A kirándulás remek szórakozás, tanulás, és ami a legfontosabb, erősíti a családi, baráti kötelékeket. Magyarország húsz tájegysége közül a Mátra lett a legkedveltebb az Év Legjobb Kirándulóhelye 2013 verseny eredményei szerint. A beküldött 141 fotó alapján Magyarország az első ötben van még a Bükk, a Vértes, a Bakony és a Cserhát. Nézd meg!

A

Anyák napi program
Több száz édesanya közösen énekel gyermekeivel együtt május 4-én a Magyarság Háza és a Ringató program anyák napi eseményén a budai Várban. A program után táncházat tartanak a nagyobb gyerekek részvételével.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!