Facebook hozzászólás
350

Miénk a vár!

Lovagi játékokkal, bábszínházzal, íjászversennyel is várja az érdeklődőket a Vajdahunyadvár pünkösdkor! Az ország déli kapuja, Szigetvár is bemutatkozik! A kétnapos családi rendezvénysorozat teljesen ingyenes! 

A Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén – az eddigi évekhez hasonlóan – ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő, értékes szórakozást kedvelő közönséget.

Vajdahunyadvár, teli gyerekkel pünkösdkor, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A látogatók megismerkedhetnek várainkkal, kulturális és történelmi hagyományainkkal. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – teszik teljessé. A Mezőgazdasági Múzeum egyedi ajánlatai, történelmi kiállítások, várrekonstrukciók bemutatása, múzeumpedagógiai foglalkozások, valamint a játékkiállítás és játszóház kínál kellemes hangulatot.

A rendezvény díszvendége a Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566. Emlékév. Az ország déli kapuja, Szigetvár különösen sokoldalú, a török kortól napjainkig tartó ívet mutat be hagyományőrző, kulturális és turisztikai programjaiban, valamint könyvbemutató és tudományos konferencia keretében.

A május 14-étől 16-áig tartó eseményen programokkal, turisztikai ajánlatokkal is bemutatkoznak további váraink és a váraknak otthont adó települések.

A programot a Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum szervezi. A rendezvény kapcsolódik a Nemzeti Emlékhelyek Napjának programjaihoz. Az esemény ingyenesen látogatható, a részletekről pedig itt olvashatsz!

Ha Budára látogatsz, először nézd meg, nem sétál-e a Kiss János altábornagy utcában a Búsképű lovag!?



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!