Facebook hozzászólás
285

Micsoda ötlet! Gyalogossávot jelöltek ki mobilozóknak!

Külön sávot festettek fel a járdára egy kínai városban, Csungkingban a telefonjuktól elszakadni képtelen mobilfüggők számára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a folyamatos telefonhasználat közlekedési veszélyeire.

Itt még nincsenek mobilos gyalogsávok – Kép: Wikimedia

A mobilos sávot városának mintegy 30 méter hosszan festették fel az egyik utcában, ahol táblák magyarázzák el, milyen irányban közlekedhetnek a sávot választók, s egyúttal kitiltják a mobilmentes sávból a telefonhasználókat . adta hírül az MTI.

A kezdeményezéssel a mobilhasználat utcai közlekedésben való veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet, a kínai nagyvárosokban ugyanis igen jellemző, hogy az emberek a készülékek képernyőiről fel sem nézve járnak-kelnek, ami kisebb-nagyobb baleseteket okozhat.

A csunkingi mobilsáv vegyes fogadtatásra talált a kínai internetezők körében, sokan nevetségesnek nevezték az ötletet, mondván, 30 méter járda nem változtatja meg az emberek szokásait. Mások arra emlékeztettek, hogy nem a kínai az első ilyen kezdeményezés, az ötlettel először a National Geographic kísérletezett Washingtonban. További kínai érdekességekről itt olvashatsz!

Játék a halállal, ez a legújabb őrület! Na, hol?
Van, aki gondolni sem akar rá, és van, aki játszik vele, mert élvezi! A halál elől kell menekülni abban a 4D-s kínai szimulációs játékban, amely most a legnépszerűbb Sanghajban. A kreatív kitalálók az életről és halálról való gondolkodást is kívánták ösztönözni az ötlettel.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!