Facebook hozzászólás
228

„Miccsoda” megkönnyebbülés! Vége a „csórékolbászpániknak”!

A mititei, fonetikusan miccs, más néven csórékolbász a román konyha különlegessége. Az ízletes darálthúsrudacskák elkészítéséhez nélkülözhetetlen összetevők használatát végre engedélyezte az Európai Unió illetékes bizottsága, így elhárult az a veszély, hogy a hagyományos étek lekerül az étlapokról.

A Romániában miccsként ismert, darált marha- és birkahúskeverékből készült fűszeres rostonsült-különlegességet továbbra is lehet készíteni a hagyományos recept szerint, vagyis szódabikarbónával és a kárminnal. Korábban úgy tűnt, hogy Brüsszel nem tesz kivételt a vitatott összetevőkkel kapcsolatban, ezért Romániában valóságos „csórékolbászpánik” tört ki – adta hírül az MTI.

Érdemes megkóstolni! – Kép: wikimedia

Romániában meglehetősen népszerűek a piknikezések, ebből az alkalomból a románok zöme a flekken mellett általában miccset süt, és a kirándulóhelyeken, de még a sípályákon is betölti a levegőt a roston sütött finomság illata. Persze a vendéglők étlapjáról sem hiányzik ez az ínyencség, s a kolbász alakúra gömbölyített darálthúsféle fagyasztott formában is kapható.

Dacian Ciolos,az Európai Bizottság román agrárbiztosa elégedettséggel vette tudomásul, hogy sikerült rendezni ezt a kérdést, hangsúlyozva: a döntés azért fontos, mert így Románia továbbra is exportálhatja a hagyományos recept szerint készített csórékolbászt. A brüsszeli döntés szerint a vitatott két élelmiszeradalék csak a miccsben használható, az engedély nem vonatkozik más termékekre.

10 dolog, amitől ismét dagad a magyar kebel
A magyar nemzet teljesítményét a világ minden táján méltón megjelenítő értékeket tartalmaz a Magyar Értéktár és a Hungarikumok Gyűjteménye. Január végén mindkét kollekció tovább gazdagodott.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!