Facebook hozzászólás
855

Mezei poloskák, ég veletek!

Utálom a mezei poloskát vagy a kanadai ugrólepkét. A poloska az ősszel tört be a kertbe, a kanadai ugrólepke 2-3 éve lepte el Európát és a vadszőlőmet! Na most vége! A hideg idő és a fagy pozitív hatása, hogy a kártevőket megritkítja, ami a növényvédelmet segíti ebben az évben. Eddig nem okozott komolyabb károkat a földeken – mondta Fórián Zoltán, a Takarékbank vezető agárszakértője a közszolgálati tévének. 

Mezei poloska, Kép: wikimedia
Mezei poloska, Kép: wikimedia

A szakértő a tartós fagy negatív hatásai között említette, hogy az üvegházakban a fűtés többletköltséget okoz, az állatok több takarmányt igényelnek, ahogy kifagyás miatt károsodhat az őszi vetés.

Hozzátette: a gazdákkal felmérték a jelenlegi helyzetet, és eddig nem okozott komoly károkat a fagy. Ősszel 1 millió 600 ezer hektáron vetettek gabonát, ebből 960 ezer hektáron őszi búzát. A Dunától keletre a földeket nagyobbrészt hó borítja, ami segíti az áttelelést, a Dunántúlon, ahol nincs hó, jellemző lesz a fagyás – mondta.

Tömjén és mirha
A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nemcsak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól a kozmetikus beszélt.

Kitért arra, hogy a légköri aszály, azaz a levegő alacsony páratartalma is egyre komolyabb károkat okoz a mezőgazdaságban. A mezőgazdasági technológiai fejlesztések egyre inkább az időjárás negatív hatásainak kiküszöbölését célozzák. Megjegyezte, hogy a vidékfejlesztési programban kiemelt az öntözéstechnológia fejlesztése, amire az 50 milliárd forintos forráskeret kimerüléséig pályázhatnak a gazdák.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

A tennis karkötő és nyaklánc története: hogyan váltak ennyire népszerűvé?

Kevés olyan ékszert találni a piacon, amely amellett, hogy elegáns, időtlen megjelenést kölcsönöz a viselője…

Ezért érdemes olykor külsős szakemberek segítségére támaszkodni

Bármely vállalat életében eljöhet egy olyan időszak, amikor hirtelen külsős szakemberek segítségére lesz szüksége,…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!