Facebook hozzászólás
286

Megnyílt az ország első Dino – és Kalandparkja!

Megnyílt Magyarország első, élethű dinoszauruszokat bemutató parkja a Zala megyei Reziben. A május elseje óta látogatható Balaton-felvidéki látványosság mellett szörfszimulátor, csónakázómedencék és sziklatorony várja a kalandra vágyókat!

Mozgatják a végtagjaikat és a fejüket, pislognak, és hangot is adnak

Mintegy tucatnyi, az eredetiekkel azonos nagyságú dinoszauruszt láthatnak a látogatók a Dino- és Kalandparkban 2,3 hektárnyi területen.

A mozgó őshüllőket Kínában gyártották, és ugyanaz a cég készítette őket, mint amelyik a Jurassic Park-filmek számára gyártotta az ott látott állatokat. Magyarországon ez az első ilyen park, de a környező országokban is csak néhány helyen található hasonló létesítmény, amelynek elemeit hajóval, konténerekben szállították Európába, és a gyár két szakembere szerelte őket össze a helyszínen. Az  „életre keltett” őshüllők mozgatják végtagjaikat és a fejüket, pislognak, és hangot is adnak.

A világ legnagyobb dinóélményparkja
Év elején nyílt meg a világ legnagyobb dinoszauruszparkja az ausztráliai Brisbane közelében. A parkot építtető különc milliomosnak „fogalma sincs”, mennyibe került a beruházás.

A látványosságot mintegy 200 millió forintos beruházással hozta létre a magyar tulajdonosok kezében lévő Rezi Park Kft. – mondta el az MTI-nek a társaság ügyvezetője. A település határában található parkban a dinoszauruszok mellett felnőtteknek is szánt kötélpálya, vizes szörfszimulátor, csónakázómedencék és mászóknak felállított sziklatorony is áll. A parkot a most legnagyobb, hét méter magas Brachioszaurusz mellett, jövőre egy 16 méter magas és 40 méter hosszú őshüllővel is szeretnék gyarapítani.

Az egész évben üzemelő Balaton-felvidéki látványosságra évente mintegy 20 ezer hazai és külföldi vendéget várnak az üzemeltetők.

Leonardo-találmányok Pécsett!
Leonardo da Vinci mintegy 60 mérethű találmányát mutatja be az a monumentális kiállítás, amelyet április közepén nyitottak meg Pécsett. A szeptember végéig megtekinthető gazdag tárlat méretét tekintve is egyedülálló Európában.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!