Facebook hozzászólás
281

Megnyílt a világ legnagyobb dinóélményparkja

Megnyílt a világ legnagyobb dinoszauruszparkja az ausztráliai Brisbane közelében. A parkot építtető különc milliomosnak „fogalma sincs”, mennyibe került a beruházás.

Életnagyságú dinókban gyönyörködhetnek az ausztrálok – Kép: Pixabay

A dinóparkot megálmodó különc milliárdos, Clive Palmer után Palmersaurusnak elnevezett turistalátványosság december közepén nyitotta meg kapuit Ausztrália északkeleti részén, az Aranyparton, az ausztrál befektető Coolum elnevezésű hatalmas üdülőközpontjában. A parkot benépesítő 160 dinoszaurusz – némelyik animatronikus – hossza 2,5 és 22 méter közötti , az egyes példányok magassága a 10 métert is eléri. A vállalkozó Kínából rendelte a gigantikus robotdinókat.

Palmer, akinek vagyonát tavaly 795 millió dollárra becsülte a Forbes magazin – ám ő mégis milliárdosként tekint magára –, elmondta, hogy fogalma sincs róla, mennyi volt a park építési költsége. A feleségem a pénzt, én csak az élményeket számolom. Úgy fogalmaznék, hogy elegendő pénzt költöttünk, de még mindig van néhány szundikáló dinoszaurusz, amelynek sokkal jobb állapotba kellene kerülnie a jövő hétre – mondta Palmer.

A Brisbane közelében fekvő parkba 100 ausztrál dollárért (20 ezer forint) válthat belépőjegyet egy négytagú család. Sokkal olcsóbb, mint elutazni Disneylandbe. Ha valaki elmegy a franciaországi vagy japán Disneylandbe, nem fog ennél nagyobb dinóparkot találni – húzta alá a milliomos milliárdos. Hozzátette, a park a természet megóvásának fontosságára emlékeztet, hiszen senki sem akarja, hogy a bolygónk a dinoszauruszok sorsára jusson.

A bányászat révén meggazdagodott Palmernek számos egyéb vállalkozása is van. Szintén a queenslandi üdülőközpontjában működik a Palmer Motorama elnevezésű látványosság, amelyben saját antikautó-gyűjteményének darabjai sorakoznak. A vállalkozó idén az ausztrál választásokon is indult, miután megalapította saját politikai pártját Palmer United Party néven.

45 dolog, amit sosem tudnál meg amerikai filmek nélkül
Megosztjuk Önökkel a következő kör-emailt.Üdítő ebben a levegőtlen hőségben! Jó szórakozást! 45 dolog, amit sosem tudnál meg amerikai filmek nélkül – Íme!

Palmer tavaly jelentette be azt az ambiciózus tervét, amely szerint megépítteti a Titanic pontos mását. A Titanic II névre keresztelt luxus óceánjáró várhatóan 2016 végén indul első útjára Southamptonból New Yorkba. A hajó teljes egészében az eredetire fog hasonlítani, leszámítva néhány apróságot, úgy mint a légkondicionálást, egy kórházat és egy helikopter-leszállót.

Palmer szerint sem televízió, sem internet-hozzáférés nem lesz az óceánjárón, és az utasok kedvük szerint akár korhű ruhát is ölthetnek. A hajó egy modelljét szeptemberben tesztelték Németországban. Vagyonos amerikaiak állítólag egymillió dollárt ajánlottak fel fejenként, hogy részt vehessenek a hajó első útján – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!