Facebook hozzászólás
263

Mától újra! Föld alatt láthatod a Földalatti Vasúti Múzeumot!

Mától ismét látogatható Budapesten a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum, ahol a kulturális örökség napjain állandó kiállítással és ingyenes belépéssel várják az érdeklődőket.

A múzeumban is vannak Zsolnay csempék

A Földalatti Vasúti Múzeum 1975-ben nyílt meg a Közlekedési Múzeum és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) együttműködésében.A kiállítási térben a látogatók eredeti kisföldalatti alagútszakaszba léphetnek be, amelyet a metróépítések miatt 1955-ben kapcsoltak ki a forgalomból. A kiállított kocsik, makettek, iratok és fényképek mellett maguk a Zsolnay csempékkel díszített falak is egyedülálló történelmi atmoszférát teremtenek – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

Az egyi kiállított kocsi – Képek: wikipedia

A különleges helyszínen, az eredeti alagútszakaszban megnyitott kiállítás az európai kontinens első -1896. május 2-án átadott – földalattijának állít emléket. További érdekesség, hogy a múzeum kialakításakor az itt látható eredeti járműveket – a födém megnyitásával – a Deák térről emelték be, hogy elfoglalják végleges helyüket.

A múzeum az elmúlt években számos rendhagyó kiállításnak adott helyet, többek között a Talált Tárgyak Tárháza és a Formaruhák hetedhét országból című tárlatoknak.

Budapest az egyik legnépszerűbb város
London az elmúlt négy évben immár harmadszor vezeti a világ legnépszerűbb úti céljainak listáját. A rangsor első öt helyén a brit főváros után Bangkok, Párizs, Szingapúr és Dubai áll. Budapest pedig a tavalyi felméréshez képest hat helyet javítva már a negyvenedik a világ leglátogatottabb városai listáján. Közép-Európában csak Bécs és Prága kapott magasabb pontszámot.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!