Facebook hozzászólás
230

Mancsokat, patákat, karmokat fel, irány az Állatkert!

Ismét muzsikával telik meg a Fővárosi Állat- és Növénykert. Idén nyáron szerdánként nyolc estén át várják a zene és a szabadtéri koncertek kedvelőit. Bár a műsor mindig este fél 9-kor kezdődik, a közönség előtt már 19 órakor kinyílnak a kapuk, hogy a műsor előtt még egy jót sétálhassanak a vendégek!    

A Budapest Klezmer Band tagjai integetnek a színpadon, Kép: wikimedia
A Budapest Klezmer Band nyitja a koncertsorozatot, Kép: wikimedia

Júliusban és augusztusban szerdánként várják a vendégeket a művészek, akik közül sokan az elmúlt években is rendszeres fellépői voltak az állatkerti koncertsorozatnak, ugyanakkor számos művész most először lép fel a városligeti intézményben.

Tizenötödik évadjához érkezett a Zenés állatkerti esték koncertsorozat. Az előadások a hagyományoknak július első szerdájától augusztus negyedik szerdájáig várják a közönséget.

A sort július 6-án este dél 9-kor Klezmer varázs címmel a Budapest Klezmer Band nyitja, vendégük Bíró Eszter lesz. Ők a Főkapu téren játszanak. A sort a következő szerdán Tompos Kátya – Keresztül Európán című műsora követi. Ez a koncert már a Nagy-tó partján lesz látható!

A nyáron még fellép Csaj egy világ műsorával Szalóki Ági, Lövölde terével Kernd András Hernádi Judittal és Heilig Gáborral, és Látvágyával Geszti Péter is!

Bár a koncertek minden alkalommal 20 óra 30 perckor kezdődnek, a közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így egy kellemes esti sétát is tehetnek az Állatkertben. Az ülőhelyeket érkezési sorrendben foglalhatják el a nézők.

Egy kis történelem:
A zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerében. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni. Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek, mi több, Zenés állatkerti esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény. Ez a koncertsorozat érkezett el idén a tizenötödik évadhoz.

Ha Pestről átmész Budára, kukkants be a Kiss János altábornagy utcába! Hátha arra sétál a Búsképű lovag?!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!