Facebook hozzászólás
258

Május 3-tól hétvégénként Dumtsa Korzó

A Dumtsa Korzó idén is egyedülálló hangulatot varázsol Szentendre belvárosába, ahol a látogatók élményeket gyűjthetnek az utca színes kínálatából, a bútorokból kialakított utcai enteriőrökben üldögélhetnek, beszélgethetnek, régi barátokkal futhatnak össze, és új ismeretségeket köthetnek.

Amellett, hogy a rendezvénysorozat programja követi az ünnepeket és a helyi hagyományokat, minden hét újdonságot, meglepetéseket tartogat majd. A tematikus hétvégeken a látogatók megkóstolhatnak egy-egy aktuális zöldséget/gyümölcsöt és annak minden változatát, a spárgától a szőlőig.

A helyi és környékbeli képző- és iparművészek mellett jelen lesznek a különleges gasztronómiai csemegéket (szarvaskolbász, termelői sajtok, ürmösbor, macaron), biotermékeket, süteményeket, fűszereket árusító helyi termelők.

A gyerekek és családok minőségi szórakozása idén is középpontban van. A gyereksátor állandó foglakozásai mellet izgalmas programokkal várják őket, újra felvehetik a kuktasapkákat, vagy táncolni tanulhatnak, a legkisebbek kényelmét pedig a baba-mama sarok biztosítja.

A neves és amatőr „utcai zenészek” tábora kibővül, a tavalyi kedvencek mellett új fellépőket, változatos műfajokat ismerhetnek meg a Szentendrére látogatók, és ha bárki tehetséget érez magában, csak jelentkeznie kell, és bemutatkozási lehetőséget is kaphat.

Az idei Dumtsa Korzó a tavalyinál még szélesebb körű, a maga nemében egyedülálló civil összefogásban valósul meg a Szentendre és Térsége TDM, helyi civilek és szervezeteket segítségével, akiknek lelkes munkája és ötletei teszik igazán különlegessé a rendezvényt.

A Dumtsa Korzó májusi tematikája

Május 3–4–5. –  Anyák napja – Virágbemutató és vásár
Május 10–11–12.– Ürmös- és gyümölcsbornapok a Dumtsa Korzón. Ürmösök és gyümölcsborok bemutatkozása – Kóstolgatás, iszogatás, eszegetés, zene, tánc
Május 11.
11.15–12.30 – Ürmösök és gyümölcsborok szakmai konferencia az Művész étteremben
Május 18–19–20. – Hétvége a pünkösd jegyében
Május 24. – Szentendrei Ifjúsági napok (Diák Korzó)
Május
25. – KOMP (Kortárs Művészeti Piac)
Május 26
. – Gyereknap
Május 31.–június 12. Eperünnep

A rendezvény ideje: 2013. május 3. – szeptember 29.,
péntek, szombat 1122 óra között
vasárnap 1121 óra között

A rendezvény helyszíne: Szentendre belváros, Dumtsa Jenő utca

Forrás: www.dumtsakorzo.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!