Facebook hozzászólás
355

Magyar bonbonoké az édesség Oscar-díj!

Idén először örülhetett egy magyar cég a gasztronómia Oscar-díjának tartott Great Taste Awards csillagjának praliné kategóriában. A mindössze 2 évvel ezelőtt alapított Sweetic manufaktúrát két édességük, a zöld dió és a Matcha-lime-gyömbér ízű bonbonjaik miatt díjazták.

Az 1994 óta évente megrendezett londoni versenyen a világ legjobb ételeit és italait keresik több kategóriában. A 400 fős gasztro-kritikusokból, Michelin csillaggal kitüntetett szakácsokból, illetve neves áruházláncok beszerzési igazgatóiból álló zsűri hónapokig tartó tesztelés során választja ki a legjobbakat összesen 10.000 termékminta közül.

Zöld dió

A vakkóstolásos módszer biztosítja, hogy a csomagolás nélküli termékek kizárólag a bennük fellelhető ízjegyek harmóniája, és az élelmiszer külleme alapján legyenek rangsorolva. Az elnyert cím 3 évre szól, ennek elteltével újra kell neveznie azoknak, akik meg kívánják őrizni a titulust.

Macha

Augusztus elején értesítették a versenyzőket az eredményekről, és idén először fordult elő, hogy bonbon kategóriában magyar terméket tüntettek ki. A családi vállalkozásként működő Sweetic két terméket nevezett, és mindkettő díjat is kapott.
A hazai ízvilág jegyeit magán viselő, két csillaggal is kitüntetett pralinéjuk ízvilága egy Balaton környéki biogazdálkodásban termelt zöld dió köré épül, a másik édességük pedig egy kísérletezés jegyében született, lime ízesítésű Macha tea és gyömbér keveréke fehér csokiba burkolva.

„A versenyre beküldött bonbonjainkat némi fejtörést követően választottuk ki, mert fontosnak tartottuk, hogy a bírák a szaktudásunk mellett egy kis bepillantást is nyerjenek a magyar kultúrába, hazánk ízvilágába.” – árulta el Zala Judit, a manufaktúra csokoládémestere. (Forrás:getpress.hu)

Pannonhalmi pálinkás a nyerő!
A Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett az ország idei tortája, amit 39 alkotás közül választottak ki. Szó Gellért salgótarjáni cukrász ínyencségét augusztus 20. után lehet megkóstolni


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!