Facebook hozzászólás
439

Madárház karácsonyra – újHáz-módra

Te is ezt szeretnéd, ha madár lennél! A Dunakanyar egyik legszebb részén, Göd ősfásában új madáretetők jelentek meg. Az újHÁZ Centrum Jót tenni jó kampányához igazodva a Piramis Építőház Kft. munkatársaival közösen bebizonyították, hogy a gondoskodást mindenki megérdemli, még a madarak is! Na, vészeljük át ezt a telet, aztán jöhet a fészekrakás! Ugye?

Idén pontosan érkezett a tél, hiszen december elején leesett az első hó Pest megyében is.

– Amikor a természet szeretete és a kollégák tenni akarása összeadódik, megszületik annak az ötlete is, hogyan tudunk aktívan részt venni környezetünk szépségének megóvásában – mondta Juhász Attila, a Piramis Építőház Kft. vezetője, az újHÁZ Centrum építőanyag-kereskedelmi hálózat igazgatótanácsának elnöke, majd hozzátette: – Különösen igaz ez akkor, ha olyan csodálatos természeti környezet közelségében dolgozhatnak, mint a Dunakanyarban fekvő Göd. –

Új madáretetők Gödön, Kép: újHáz Centrum
Új madáretetők Gödön, Kép: újHáz Centrum

Éppen ezért úgy döntöttek, összefognak a madarakért, és „újházas” madáretetőket telepítettek a kisváros nyugodt, ősfákkal övezett területeire.

– Büszkén jelentjük be, hogy három madáretetőt helyeztünk el, és töltöttük fel az apró állatok számára annak érdekében, hogy könnyebben át tudják vészelni a telet – húzza alá Juhász Attila.

Szállj, szállj madár!
A Hortobágyi Madárkórház kapta a Viasat Nature 300 ezer forintos támogatását. Az Állatok Világnapja alkalmából a csatornán bolygónk legveszélyeztetettebb állatfajai kaptak szerepet egy-egy műsor erejéig. A nap további különlegessége volt, hogy a társaság Facebook közössége is nemes célért nyomhatta a lájkokat: így kapták a legtöbbet a madarasok, és ehhez mi is gratulálunk!

A tervek szerint a Piramis Építőház Kft. munkatársai egészen a tavasz tartós beköszöntéig, vagyis áprilisig folyamatosan figyelemmel követik majd mind a madarak sorsát, mind pedig az etetők tartalmának alakulását, s időről-időre gondoskodni fognak az eleség utántöltéséről.

Az újHÁZ Centrum igazgatótanácsának elnöke bízik abban, hogy követendő példát tudnak állítani a helyi közösségek számára, hogy a kis énekesmadarakban sokáig gyönyörködhessenek mind gödiek, mind pedig a Dunakanyar túrázói. A lokálpatrióta Piramis Építőház Kft. pedig – ahogyan eddig is – úgy a továbbiakban is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Göd ne csupán egy élhető várossá váljon, hanem olyan településsé, amely az ott élők otthona – legyenek emberek, állatok vagy más, természeti kincsek.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!