Facebook hozzászólás
479

Lúdas Matyi megígérte

Újra látható a Lúdas Matyi a Fővárosi Nagycirkuszban! A produkciót azért hozták létre, hogy megmutassák a társművészetek miként tudják egymást erősíteni egy rendhagyó előadásban. Ebbéli szándékukat siker koronázta, a Lúdas Matyi immár negyedik alkalommal tért vissza a Fővárosi Nagycirkuszba.

A Lúdas Matyit elsősorban az általános iskolásoknak hozták létre, ugyanakkor az egész család jól szórakozhat – függetlenül attól, hogy mikor ismerkedtek meg Fazekas Mihály költeményével. A produkció a Fővárosi Nagycirkuszban április 2-áig, húsvét hétfőig látható.

Lúdas Matyi Kép: Urbán László
Kép: Urbán László

Az előadás egyszerre merít az eredeti műből, a magyar népmesei motívumokból, és ad választ korunk fontos kérdéseire úgy, hogy megmarad a tartalom és a mondanivaló.

Lúdas Matyi lúdja, Kép: Urbán Ádám
Lúdas Matyi lúdja, Kép: Urbán Ádám

A történet üzenetét erős szimbólumokkal jelenítik meg, ami az eredetivel ellentétben nem a furfangról és a bosszúállásról szól, hanem a belátásról, a fejlődésről, a megbocsátásról, arról, hogy mind lehetünk jobb emberek, és hogy erre embertársainknak is meg kell adnunk az esélyt.

Lúdas Matyi totál, Kép: Urbán Ádám
Lúdas Matyi totál, Kép: Urbán Ádám

Ezt pedig mind a cirkusz nyelvén, a cirkusz eszközeinek segítségével mesélik el, ahol a fejlődés és az odafigyelés ugyanolyan fontos, mint az alázat, a szorgalom, a bizalom, a szelídség vagy a hűség.

Már csak négyet kell aludni, és becsengetnek
A vadonatúj, saját gyártású sorozat egy iskolai közösség rendhagyó hétköznapjaiba enged bepillantást, emellett a dráma és komédia eszközeivel társadalmi és közéleti kérdéseket is feszeget az RTL Klubon.

A program a világon számos helyen ismert és jól működő színház- és múzeumpedagógiai programok mintájára jött létre, amit a cirkusz széles körben kíván bevezetni Magyarországon is. A kezdeményezés által a cirkusz aktív segítséget tud nyújtani nemcsak a reál, mint a matematika, biológia, fizika, de az egyéb társadalomismereti tárgyak elsajátításához is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!