Facebook hozzászólás
256

Luca-nap Nagykarácsonyban

Gombócfesztivál kezdődik 13-án, vasárnap reggel Nagykarácsonyban, a Mikulásháznál, a Falusi Élet Kertjében. A gasztronómiai ínyencségek mellett a Mesezenekar, valamint a Junior Band és a helyi óvodások és iskolások is fellépnek. 

Luca-napi gombóc főzás előtt egy konyharuhán, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A Falusi Élet Kertjében interaktív kovácsműhely és bolt, dámszarvasok, házi állatsimogató, büfé, Luca-napi jóslógombócvásár, kézműves bolt és ezen a napon ingyenes pónibemutató és kocsikázás is várja az ajándékra érdemes gyerekeket!

A fejér megyei Nagykarácsonyban több ezren látogatták már meg a Mikulásházat a november végi nyitás óta, de a meséknek és a hagyományőrző programoknak ezzel koránt sincs vége! A Mikulással való személyes találkozás sokaknak a legnagyobb ajándék, a gyerekek nemcsak ajándékcsomaggal, hanem az ünnep örömével a szívükben távoznak.  A december 12-13-i hétvégén a Magyar Miniatűr Műhely Téli mesék című kiállításával, hagyományteremtő gombóc fesztivállal, póni lovaglással és számos érdekes programmal találkozhatnak a látogatók.

Csecsebecsék a nagykarácsonyi vásárból, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

December 12-én 15 órakor a Nagykarácsonyi Polgármesteri Hivatal Dísztermében nyílik meg a Téli mesék című kiállítás. Karácsonyi jelenetek mesélnek arról az angyali türelemről és boszorkányos ügyességről, amellyel barkácsoló mestereik, a Magyar Miniatűr Műhely tagjai megálmodták és megalkották őket. Egyéni, kreatív ötletek alapján, változatos anyagokból, kézügyességet és kitartást próbára tevő technikával születnek meg a parányi tárgyak, figurák, hogy melegséget árasszanak, jókedvre derítsék csodálóikat; felidézve egy olyan mesevilágot, amely örömmel, melegséggel tölti el mindannyiunk szívét. Társkiállítóként Rohonczi Gyuláné dunaújvárosi Kinder-figuragyűjtő mutatja be féltve őrzött kincseit. Az összeállított életképek kicsiknek és nagyoknak nyújtanak kellemes, varázslatos élményt.

A 20. Nagykarácsonyi Téli Programok december 20-áig tart. Érdemes a Mikulásházon kívül ellátogatni a nagykarácsonyi Római Katolikus Templom udvarán felállított Betlehemhez, és megnézni a Megyék karácsonyfáit a Polgármesteri Hivatal kertjében.

Hétköznap főként óvodás és iskolás csoportok látogatnak el Nagykarácsonyba, de szeretettel várják a családokat is! A Mikulásház reggel 8-tól este ötig várja a kis kíváncsiakat, ajándékvárókat! A csoportok jó, ha előre bejelentkeznek, de senkit sem tessékelnek ki, ha picit késik!

A könyv az egyik legszebb ajándék még mai is! Találd ki mindenkinek a legjobbat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!