Facebook hozzászólás
653

Lehullt a lepel a Budapest Cheesecake-ről!

Mákosgubás sajttortácska szilvaöntettel – ezt a receptet választották Budapest sajttortájnak. A versenyt a Philadelphia hirdette meg. A szakmai zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hiszen majd 140 különleges és izgalmas, minden ízében magyaros recept közül kellett a legjobbat kiválasztania. A pályázat nyertese és egyben a Budapest Cheesecake megalkotója Teller Zsuzsa lett, aki újraértelmezte a mákos gubával.

 

A sajttorta rengeteg változatban létezik szerte a világon, két dolog azonban mindenhol közös bennük. Az egyik, hogy a legfontosabb összetevője a krémsajt, a másik, hogy a legtöbben azért szeretik, mert könnyű, habos-krémes, mégis ízletes édesség. A Philadelphia nem hagyta, hogy a cukrászsüteményeiről híres Budapest sajttorta nélkül árválkodjon, és szeptemberben meghirdette receptversenyét, hogy megtalálja a híres New York cheesecake méltó párját.

Teller Zsuzsa, a Budapest Chesscake verseny győztese, Kép: Philadelphia
Kép: Philadelphia

A Budapest Cheesecake és megalkotója

A pályázat nyertese, Teller Zsuzsa már gyerekkorában is imádott sütni, és nagyon örült az elismerésnek, valamint a Budapest Cheesecake megalkotójának járó robotgépnek.

„Nagyon szeretek sürögni-forogni a konyhában, és ha ezt ekkora elismeréssel és ilyen szép nyereménnyel jutalmazzák, az fantasztikus érzés.” A díjátadó után Zsuzsa hivatalosan is a Budapest Cheesecake megalkotója lett. Kedvenc desszertje mindig is a mákos guba volt, és már többször kísérletezett különböző változatok elkészítésével. Mikor meglátta a sajttorta pályázati felhívását, rögtön tudta, hogy „Mákosgubás sajttortácskájával” neveznie kell, és remélte, hogy ízletes desszertje sok-sok család kedvencévé válik.

A döntés

A győztes Budapest Cheesecake-et szakmai zsűri választotta ki a legjobbak közül. Temesvári Kornél, a White-Lake Kft. ügyvezetője fontosnak tartja a kezdeményezést: „A versennyel a gasztronómia és a sütemények rajongóit szerettük volna valami különleges alkotására inspirálni. A nevezők rendkívül kreatívak voltak, olyan különleges összetevőket használtak, mint például a Tokaji Aszú, a szilvapálinka, a mák, a túró rudi és még sorolhatnám. Nehéz döntés volt kiválasztani a győztest, de végül megtaláltuk a New York cheesecake méltó hazai konkurensét.” A döntésben részt vett Kajári Zsófia, a Nők Lapja Konyha főszerkesztője, Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek blog szerzője és Márk Szonja, az Édesem blog szerzője is. Az értékeléskor fontosnak tartották, hogy a Budapest sajttorta egyszerre legyen igazi hungarikum, és méltó képviselője a magyar cukrászhagyományoknak a nemzetközi porondon! ITT A RECEPT!

Érdemes elolvasnod a mi receptünket is! Addig is olvas el a P&P online főszerkesztőjének, Timár Giginek klasszikus sajttorta receptjét!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!