Facebook hozzászólás
581

Legyen a wifi mindenkié!

 

Mindenkit megillet az ingyenes, jó minőségű, reklámmentes internetkapcsolat az európai képviselők szerint. A városban élők könnyebb helyzetben vannak, nem úgy a vidékiek. A parlament már a részleteken dolgozik: a következő két évben 120 millió eurót különítenek el erre a célra.      

Ahogy az EU az igazi digitális társadalom kialakítása felé halad, kulcsfontosságú a városi és falusi területek közötti digitális szakadék áthidalása. Az úgynevezett WiFi4EU terv jó minőségű ingyenes internetkapcsolatok kiépítését célozza a helyi közösségek ezreiben.

WIFI, Kép: Eeuroparltv
Kép: Eeuroparltv
Az emberek életének jelentős része napjainkban online zajlik, az európaiak több mint kétharmada naponta használja az internetet. Míg a nagyobb európai városokban az ingyenes wifi egyre szélesebb körben elérhető, léteznek olyan távoli vidéki térségek, amelyek alaposan lemaradtak. Carlos Zorrinho, Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége portugál európai parlamenti képviselője szerint az új lehetőség szélesebb körű hozzáférést nyújt a jövőhöz minden európainak, azaz ingyenes, jó minőségű internet-hozzáférést. 

– Belevágunk a WiFi4EU tervbe – a parlamenti képviselők már a részleteken dolgoznak. A jövőkép? A wifi-eléréssel nem rendelkező területek tökéletes, biztonságos és teljesen ingyenes internetkapcsolatot kaphatnak: nincs díj, nincsenek korlátozások, nincsenek hirdetések és az adatainkat nem használják üzleti célokra! A következő két évre 120 millió eurót különítünk el erre. Pályázhatnak a támogatásra például önkormányzatok, és nyilvános helyeken: múzeumokban, parkokban, könyvtárakban, vasúti állomásokon szerelhetnek fel belőle WiFi4EU csatlakozási pontokat. Használata egyszerű lesz, egyetlen európai szintű hitelesítési rendszeren fog alapulni. Vannak régiók, melyek már várják, hogy mikor pályázhatnak. Az eljárás igen egyszerű. A projektre jelentkező emberek utalványokat kapnak, és ezzel az utalvánnyal szerelhetik fel a kapcsolatot. –

A várakozások szerint 6000–8000 helyi közösség profitálhat majd a kísérleti projektből!

Már több a kütyü, mint az állat otthon
Manapság a modern otthon radikális változáson megy át, ezzel együtt a háztartások összetétele is, ma már átlagosan 2,4 embert, 0,3 háziállatot és 6,3 csatlakoztatott készüléket találunk lakásonként. A készülékek egyre fontosabb szerepet játszanak a mai otthonokban – derült ki egy felmérésből.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!