Facebook hozzászólás
192

Legyél ORSZÁGH-os bajnok!

Ismét indul az online angol szótárverseny, amelyen felső tagozatos és középiskolás diákok mérhetik össze tudásukat, és nyerhetnek egy egyhetes angliai utazást. Az Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete negyedik alkalommal rendezi meg az Országh László emlékére életre hívott „Legyél ORSZÁGH-os bajnok!” játékos angol versenyt. Idén nemcsak a csapatokat díjazzák, a legtöbb csapatot jelölő iskola 100 000 forint értékű könyvtámogatást kap.

Országh László emléktáblájaAz Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete (IATEFL–Hungary) ismét elindította az Országh László emlékére szervezett online angol szótárversenyt, amelyre az általános iskola felső tagozatából és a középiskolákból jelentkezhetnek háromfős csapatok és tanáraik, két kategóriában. A feladatokat az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete állítja össze és zsűrizi. Mindkét kategória győztesének nyereménye egy egyhetes angliai utazás, így a nyertes csapatok anyanyelvi környezetben is tesztelhetik és bővíthetik tudásukat.

„Magyarországon a fiataloknál egyértelműen az angol a legnépszerűbb tanult idegen nyelv, hiszen az alsó tagozatos diákok több mint fele (57,7%), a felső tagozatos diákok pedig több mint harmada (68,5%) ezt választja. A játékos versennyel szeretnénk tovább népszerűsíteni az angol tanulást, illetve a helyes szótárhasználatra és a csapatban angol tanulásra buzdítani a diákokat” – tájékoztatott dr. Pomázi Gyöngyi, az Akadémiai Kiadó szerkesztőségvezetője.

Angol-magyar, magyar-angol hagyományos és modern szótárak, Kép:MTA
Kép:MTA

„Az angol tipikusan az a nyelv, amelynek hatékony és pontos elsajátításához rendkívül fontos a megfelelő szótár kiválasztása és annak helyes használata. Egy-egy angol szónak akár 15-20, egymástól igen eltérő jelentése is lehet, alapszintű tudás fölött pedig a helyes szókapcsolatok ismerete is elengedhetetlen” – mondta el a szakember.

Országh László 108 éve született
Neki köszönhetjük az angol-magyar szótárt. Ő foglalkozott Magyarországon elsőként amerikanisztikával. Ő kapott Magyarországon elsőként brit birodalmi lovagrend tiszteletbeli parancsnoka címet a brit királynőtől.

„A program növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy az idén tavasszal zárult harmadik versenyen 850 csapat 2500 diákja mérte össze angoltudását. Bízunk benne, hogy a november 20-án induló versenyen – amelyre már lehet jelentkezni – hasonló létszámban vesznek majd részt a tanulók. Az idei újdonság pedig, hogy az első fordulóban legtöbb csapattal szereplő iskolát egy 100 000 forint értékű könyvtámogatással jutalmazzuk” – mondta el dr. Pomázi Gyöngyi.

A verseny részleteiről, illetve a nevezés módjáról verseny honlapján olvashatsz! Országh László születésnapjáról az Életforma is megemlékezett!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!