Facebook hozzászólás
300

Kurt Russell nemet mondott Han Solora – ezt elpuskázta!

Amikor a hetvenes években Kurt Russell Hollywood meghódítására készült, egy pályakezdő rendező új sci-fi filmje egyik főszerepére hívta. Ő lehetett volna Han Solo a Star Warsban. Russell a mai napig bánja, hogy akkor nemet mondott a szerepre.

Idén decembertől látható a mozikban a Star Wars hetedik része, Az ébredő erő, amelyben visszatér sokak kedvence, a nagydumás űrcsempész, Han Solo is. A szerepre a kezdetek kezdetén, a hetvenes években sokakat meghallgattak. Sylvester Stallone, Al Pacino, Nick Nolte és Burt Reynolds is ott toporgott George Lucas küszöbén. Közülük egyiküknek sem volt igazán esélye, mert az űrsaga atyjának konkrét elképzelése volt arról, hogy ki az ideális személy a figura megformálására. Korántsem csak Harrison Fordban gondolkodott. Lucas fantáziát látott Kurt Russellben is, de a bizalom nem volt kölcsönös. A színész részt vett a meghallgatáson, fel is készült rá alaposan, de végül mégsem győzték meg őt a rendező víziói és a történet se, sőt abban sem hitt, hogy az egészből bármi jó kisülhet, ezért elköszönt a stábtól.

Utólag már bánja akkori visszakozását, de az elmúlt évtizedekben nem csupán emiatt verhette a fejét a falba. Hasonlóan nemet mondott a nyolcvanas években a Csobbanás című komédia főszerepére, ami Tom Hanks-nek hozta meg a hollywoodi áttörést, illetve Steven Spielberg dínós kalandját sem tartotta testhezállónak, ezért helyette Sam Neill lett a Jurassic Park őslénykutató professzora. Arról pedig megoszlanak vélemények, hogy ha elvállalja a Mindörökké Batman címszerepét, akkor az milyen hatást gyakorolt volna az amúgy is hullámvasútra hasonlító karrierjére.

A rossz döntések mellett egy szerepe mindenképpen volt, amellyel beírta magát a filmtörténelembe. A börtönbe zárt ex-kommandós, Snake Plissken karaktere egybeforrt a színésszel. Először 1981-ben játszotta el a figurát a Menekülés New Yorkból című akciófilmben, amelyben az amerikai elnököt kellett kiszabadítani a fallal körülzárt börtönszigetről, Manhattanből. A kasszasiker ellenére több mint tíz évet kellett várni a folytatásra. Csak 1996-ra készült el a Menekülés Los Angelesből (Paramount Channel, november 23., 21:40), amelynek megvalósításában társ-forgatókönyvíróként is részt vett. Plissken kalandjai ezzel nem fejeződtek volna be. A mindkét filmet jegyző rendező, John Carpenter és Russell egyaránt akart egy trilógiát lezáró epizódot, amely tőlük a Menekülés a Földről címet kapta. A producerek nem bíztak a felvázolt ötleteikben, ezért sosem kapott zöld utat a forgatás. Ezután a színész a 2000-es évek elején sorozatot szeretett volna összehozni Snake Plisskennel a címszerepben.

Azonban a tévécsatornák, amelyeket megkeresett túlságosan sötét hangulatúnak ítélték meg a tervezett szériát, ezért csakhamar ez a próbálkozás is elbukott. Azóta nincs hír Plissken „feltámadásáról”, de Russell azért titkon reméli, hogy legalább egyszer még visszatérhet ebben a szerepben.

A Viacom filmcsatornája, a Paramount Channel az alábbi időpontokban vetíti a Menekülés Los Angelesből című filmet: november 23. (hétfő) 21.40; november 24. (kedd) 03:50 és december 9. (szerda) 20:00.
(Képek forrása: sajtóanyag – jelenetek a Menekülés Los Angelesből c. filmből))

Gwyneth Paltrow a Titanic főszerepét puskázta így el! Erről már olvashattál nálunk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!