Facebook hozzászólás
261

Köszönjük, ELEVEN! Ősszel, veled, ugyanitt!

Párizs kultúrnegyedeit idézte a Bartók Béla út május 6. és 8. között. A rendezvény látogatottsága minden eddigit felülmúlt, ezért már most tudható, hogy az ELEVEN ősszel újra jelentkezik a főváros egyetlen Kulturális Főutcáján.

Az ELEVEN Tavasz élettel, kultúrával és kreativitással töltötte meg a Bartók Béla Boulevard-ot, a kávézók, éttermek és galériák többsége még sosem fogadott ennyi vendéget egy hétvége alatt.

Élet a Bartók Béla Boulevardon


Kevés az olyan civil kezdeményezés, amely annyira sikeresen éri el kitűzött céljait, mint az ELEVEN Tavasz. Az összművészeti fesztivál a budai oldal egyik főutcáját kívánta régi fényében újrateremteni, és a századforduló kulturális életét kortárs alapokon megújítani. A kiállítások, workshopok és gasztronómiai különlegességek a Bartók Béla út régi-új hangulatát idézték, az érdeklődők pedig maradéktalanul kihasználták az utcában nyíló lehetőségeket.

Hadik, Szatyor előtti utcakép

A fesztivál egyik legfeltűnőbb programjának a közösségi kötés performansz bizonyult. Az utcai műhely minden járókelőt megszólított, akik együtt kötötték össze a Gárdonyi tér különböző pontjait. A közös alkotás igazi bohém hangulatot kölcsönzött a térnek, a szokatlan látvány hatására még az autósok is lelassítottak a forgalmas főúton.

Közösségi kötés performansz

Akik a kreativitásban megéheztek, a Bartók Béla Boulevard éttermeiben luzitán menüsorból válogathattak a hétvégén. A Danubius Hotel Gellértben rendezett portugál piac pedig arról gondoskodott, hogy az ízek kedvelői otthonukba is becsempészhessék az ország gasztronómiáját.

Portugál piac

A fesztivál vendégországa a legkülönbözőbb módokon jelent meg a hétvége alatt, mert a finomságokon kívül fotókiállítás, filmvetítés, irodalmi est és csempefestő műhelyek is igyekeztek megismertetni a közönséggel Portugália kultúráját. Ezen túl a design szerelmesei számára a 70 kiállítóval megvalósuló vásár, valamint a kortárs alkotók műveiből rendezett kiállítás és tárlatvezetés nyújtott maradandó emléket.

Hekk installáció

“Minden várakozásunkat felülmúlta az idei ELEVEN Tavasz látogatottsága, a kitűzött céljainkat büszkén mondhatom, hogy megvalósítottuk. Ennek köszönhetően szeptemberben új lendülettel és örömmel vágunk bele a fesztivál őszi programsorozatának szervezésébe” – mondta el Faur Zsófi, főszervező.

Ebben most jobbak voltunk az angoloknál!
Tizenötezren látogattak ki szombaton a Dunai Regattára, ahol az evezős nyolcasok versenyén – megelőzve a világklasszis angol egyetemi evezősöket – a Széchenyi István Egyetem csapata győzedelmeskedett.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!