Facebook hozzászólás
182

Koponyák és négylábú csirke – izgalmas programok szünidőre

Az őszi szünet idejére is tartalmas időtöltést kínál a Múzeumok Őszi Fesztiválja a Vajdahunyadvárban. Gyűjtemény-látogatásokkal, sétákkal, foglalkozásokkal készülnek, hogy tartalmassá és szórakoztatóvá tegyék az őszi szünetet a gyerekek és szüleik számára.

Érdemes átböngészni a múzeum eseménynaptárát, elolvasni a részletes ismertetőket, hogy a megfelelő programot választhassa mindenki a gazdag kínálatból!

Október 26–30-án 10.00 – 16.00 óra között közös rajzolásra invitálnak minden ügyes kezű gyereket a – Boldog születésnapot Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár! – elnevezésű eseményre.
Az őszi szünet ideje alatt a Vajdahunyadvár előre elkészített sziluettjére rajzolhatják rá, írhatják rá a látogatók jókívánságaikat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár jövőre esedékes 120 éves évfordulója alkalmából.

Október 26–28., minden nap 9.00 13.00-ig Őszbúcsúztató foglalkozásokra várják a 9-12 éves korú gyerekeket. Amíg a szülők bevásárolnak és ügyeket intéznek, az úgynevezett téma délelőttök keretében tartalmas múzeumi programokkal ismerkedhetnek a gyerkőcök.

Őszbúcsúztató foglalkozások

„Az első napon az ősz búcsúztatásaként és Szent Vendel napja alkalmából a pásztorok mindennapjaival és teendőivel, valamint a régi magyar háziállatokkal ismerkedünk. A foglalkozáshoz kapcsolódóan vajat köpülünk és nemezelünk majd.
Az október 27-i programunkra elsősorban azokat a gyerekeket várjuk, akik a múzeumra mint gyűjtő, megőrző és bemutató intézményre kíváncsiak. Ezen a napon útra kelünk a Vajdahunyadvár zegzugai felé, és kiállítótérben ki nem állított, de annál inkább érdekes tárgyak nyomába eredünk, végül a tapasztaltak alapján a saját kiállításunkat is létrehozzuk. A harmadik napon azoknak a diákoknak a részvételére számítunk, akikben a múzeumok világában barangolva, a kitömött állatok és a régi tárgyak láttán mindig felmerül a kérdés, hogy vajon hogyan dolgozik egy preparátor és egy restaurátor” – közölték a szervezők..

Október 29. 10:15 – 11:15-ig „Kitömött állatok között” lehet lihegni felnőtt vezetéssel.
A Vajdahunyadvár jelkép-tornyának, a Nye Bojsza toronynak a megmászására vállalkozók a régi preparátumok történeteit is megismerhetik.

Október 29. 11:30 – 12:15-ig – Koponyák és a négylábú csirke esete
Rejtélyes folyosókon át nyerhetnek bepillantást látogatók a csontgyűjteménybe.

Rejtélyes csontgyűjtemény

Október 29. 14:00 – 15:00  – Gyűjteménylátogatás a Hunyad-pincében
A Hunyad-pincében őrzött, máskor rejtekhelyükön megbújó tárgyak történeteit mesélik el a tárlatvezetők.

Október 30. 11:00 – 12:30 Ligeti séta
A séta keretében a Városliget természeti értékeivel, fáival, növényeivel, az azokhoz fűződő történetekkel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Ligetséta vezetéssel és önállóan

Október 30. 10:00 – 16:00 Hátizsákos felfedező
Ez egy, a Vajdahunyadvár épített és a Városliget természeti értékeit megismertető, önálló felfedező túra. A bérelhető hátizsák olyan kincseket rejt, amik segítségül szolgálnak a Vajdahunyadvár történetének és titkainak megismerésében.

Október 30. 10:00 – 16:00  Önálló Ligeti séta
Az előre elkészített növénytérkép alapján a Városliget természeti értékeinek megismerésére nyílik lehetőségük a résztvevőknek, önállóan. A térkép a Vajdahunyadvár Kaputornyának pénztáránál vehető át.

A programok többnyire belépősek, de van köztük ingyenes is. Néhányukra előzetes regisztráció szükséges. Ezekről bővebben a múzeum honlapján olvashatsz!

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!