Facebook hozzászólás
200

Könyvben akarsz szerepelni? Így lehet!

2014 tavaszán a Csimota Könyvkiadó Könyvmecénás elnevezéssel könyvtámogatói programot indított el. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy magánszemélyek előfinanszírozói rendszerben járulhassanak hozzá értékteremtő kötetek megjelenéséhez.

A programmal egyszerre kívánnak visszanyúlni a könyvkiadás legősibb formájához, amikor a köteteket még nem kiadók, hanem jómódú mecénások támogatásával hozták létre, valamint ahhoz az Európában már elterjedt támogatási rendszerhez, melyben a különböző kulturális területeken bevonják a közönséget egy-egy alkotás létrehozásába. Ezzel Magyarországon is napvilágot látott a könyvkiadás területén az előfinanszírozói rendszer. Mecénás bárki lehet, aki szeretné egy kicsit sajátjának érezni egy-egy értékteremtő könyv megszületését, és örülne, ha neve összekötődne ezekkel a művekkel. A támogatásként felajánlható legkisebb összeg mindig az adott könyv fogyasztói ára.

A támogatásért cserébe a mecénások vagy egy általuk választott személy neve bekerül a könyvbe, és elsőként ők juthatnak a kötethez, amely kereskedelmi forgalomba csak ezután kerül; a szervezők számos exkluzív tartalommal és programmal kívánják megköszönni a mecénások közreműködését. Fontos sajátossága a kezdeményezésnek, hogy a mecénások számától függetlenül garantálják a könyvek megjelenését.

Eddig két könyv jelent meg a mecénások támogatásával, az Egyszervolt… Meseantológia, illetve a Válogatós – óvodások kalendáriuma.

A harmadik mecénásokra váró könyv Ungvári Tamás négykötetes enciklopédiasorozata, Az enciklopédista (4 kötet díszdobozban), mely a szerző 85. születésnapjára ünnepi külsőt ölt és a Scolar Kiadó gondozásában jelenik meg 2015 júniusában. A mecénálási időszak 2015. április 27-ig tart.

A díszkiadás kötetei:

A feledés enciklopédiája

Az emlékezés enciklopédiája

A halhatatlanság enciklopédiája

Az életem enciklopédiája

A Mecénások nevei A feledés enciklopédiája című kötetben fognak megjelenni!

A program részleteiről és a támogatásra váró kötetekről a www.konyvmecenas.hu honlapon találhatók további információ.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!