Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. március 23. 13:00 | PP-Eletforma

RALLYCROSS HÚSVÉTRA

Kőkemény csaták – magyar sikerek

A rallycross évadnyitó, szlovákiaringi versenye azt hozta, amit mindenki már oly régóta várt: kemény csatákat, igazi test a test elleni küzdelmet. Voltak kemény koccanások, 360 fokos pörgés, lángoló autó, repülő féktárcsa, tető… minden, mi szem-szájnak ingere…

 

Futam a crossversenyen sok autóval, Kép: sajtóanyag

Kép: sajtóanyag

A hosszú, szereléssel, fejlesztéssel telt tél után végre minden versenyző kipróbálhatta, hogy mit tud kihozni önmagából és autójából. Természetesen a technika ördöge sem aludt már téli álmot, így jó pár pilótának és a szerelőnek okozott kellemetlen perceket, órákat egy-egy technikai gond. Szíjj Zsolt még akkor szombaton borult egy óriásit, Simon Zoltánnak a motortere gyulladt ki, míg Harsányi Zoltán Mitsubishije a lehető legrosszabbkor, a döntők előtt adta meg magát.

A CEZ SuperTouringCars -2000 kategóriában sikerült megszerezni legjobb magyarként a harmadik helyet Góth Viktornak, aki egész hétvégén kiegyensúlyozottan versenyzett és nem kímélte egy pillanatra sem Opel Corsáját.

Nagyon izgalmas futamokat hozott a CEZ SuperTouringCars +2000 kategória is, ahol Csendes Zsolt és Tajmel Tibor próbálta megszorongatni az osztrák és szlovák pilótákat. Az élete első éles rallycross versenyén induló Tajmel Tibor a negyedik, míg az Asconával mindig határon autózó Csendes Zsolt az ötödik helyen végzett.

Kigyulladt autó a versenyen, Kép: sajtóanyag

Kép: sajtóanyag

A Super 1600 kategóriában negyedik helyen végzett Révész Bálint, a dobogóra pedig Kovács Marcell, Marton Gergely és Gerencsér Dávid állhatott fel. Kovács Marcell a legjobbnak járó kupa átvétele után mesélte el, hogy nem is volt annyira egyszerű ez a győzelem.

Jobban örültem volna, hogy ha úgy nyerek, hogy többen vagyunk a versenyen. Természetesen így is boldog vagyok, hiszen az új autóval ez egy tesztverseny volt nekünk. Sajnos a hétvégén volt egy-két problémánk a fékkel és a kuplunggal, de a fiúknak, a csapatnak köszönhetően ezt sikerült orvosolni és jól működött minden.-

A SuperCars CEZ kategóriában ezen a hétvégén Kiss Pál Tamástól senki sem vehette el az első helyet. Kőkeményen küzdött minden futamon, első helyen jutott be a döntőbe, ahonnan már meg sem állt a végső győzelemig. A kategória dobogósai így Kiss Pál Tamás, Max Pucher és a szinte egész hétvégén váltógondokkal küzdő Wieszt Jankó lettek. A legjobb harmadik magyar pedig Vass Zoltán lett. A címvédő Kárai Tamás egyik nagy vesztese a hétvégének, akit a sorozatos műszaki hibák, illetve egy vitatott versenybalesetnek titulált kizárás is hátráltatott, így ő nem jutott be a hétvégi fináléba.

Rajt előtt a rallycross-csapat, Kép: sajtóanyag

Húsvétkor újra rajt! Kép: sajtóanyag

Kiss Pál Tamás egy korábban adott interjújában azt nyilatkozta, hogy reális cél számára a bajnoki cím megszerzése. Ehhez ez az első hely nem volt rossz indítás.

– Nem szerettem volna úgy kezdeni a szezont, mint tavaly – kieséssel, nehéz helyzetbe hozva magam. Voltak nagyon durva pillanatok, például a harmadik előfutamban és az elődöntőben. Szerencsére a legkeményebb ütközéseket is jól viselte az autó. Az, hogy ezek az ütközések versenybalesetek voltak vagy nem, már teljesen mindegy, így sikerült. Az autó körbetört, így kezdhetjük az újabb munkát, melyre van másfél hetünk, de ez rallycrossban már csak így van, versenyről-versenyre újjáépítjük az autót.” – nyilatkozta Kiss Pál Tamás.

Magyarázat a programhoz:
CEZ – Közép-Európa Bajnoki Rallycross Zóna Bajnokság RNOB – Rallycross Nyílt Országos Bajnokság OAB – Országos Amatőr Rallycross Bajnokság

A folytatásra nem kell sokat várni, hiszen húsvétkor, 2016. március 27-én és 28-án a máriapócsi RabócsiRingen folytatódik a legjobbak harca. Minden idők legerősebb magyar mezőnye mellett Közép-Európa top pilótái is Máriapócson folytatják az idényt; várhatóan körülbelül 140-en várják majd a rajtot! A részletes programot itt olvashatod el!

Ezek az autósok. És ismered Motoros Hannát?Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!