Facebook hozzászólás
322

Kocsitoló-fesztivál lesz Kocson – gyerekeknek is!

A hétvégén rendezik meg a kocsitolók fesztiválját a Komárom-Esztergom megyei Kocs községben. Idén gyerekek is nevezhetek egy könnyített versenyre, és gladiátorfutam is színesíti a programot.

16. alkalommal rendezik meg a kocsitoló versenyt – Kép: Kocs.hu

Idén 16. alkalommal rendezik meg Kocson a kocsitolóversenyt, amelyre 16 csapat jelentkezett. A település emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított főutcáján egy 380 kilós szekérrel fut végig az öttagú legénység 1800 méteres távon. A járművek korabeli megoldással, golyóscsapágy nélküli tengelyekkel szereltek.

A döntőt szombat délután tartják, vasárnap lesz a gladiátorfutam, amikor csak egy ember húzza végig a kocsit a távon. Idén a gyermekeknek is rendeznek futamot, nekik 300 méteres pályát jelöltek ki – közölte az MTI. A részletes program itt olvasható!

A fesztivál alatt kovács-, szíjgyártó- és bőrműves mesterek kínálják termékeiket, a Magyarországi Kovácsmíves Céh pedig egy szekér-összeállítást mutat be. Az önkormányzat a Kocsról elszármazottak részére is szervez találkozót.

A programot annak emlékére szervezik meg évről évre, hogy a gyors és könnyű szekeret Kocs falu iparosai fejlesztették ki az 1200-as években. A szerkezet akkori újszerűségére jellemző, hogy a „kocsi” szóval és változataival több európai nyelven is ugyanazt a közlekedési eszközt jelölik.

Hogyan csináljunk finom halászlét? Baján megtudhatod!!
Te tudod, hogy miben különbözik a szegedi, a balatoni és a bajai halászlé? Most egy igazi szakértő segít eligazodni a halászléfajták között, és így kiválaszthatod, hogy melyik a kedvedre való! Akár halászléfőző-versenyen is részt vehetsz július 10. és 13. között a 19. Családbarát Bajai Halfőző Fesztiválon, de ha csak enni szeretnél, akkor is érdemes oda ellátogatnod!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!