Facebook hozzászólás
233

Klikkelj egy szebb városért!

Egyedülálló kezdeményezés indult hét építőipari cég részvételével. A Hörmann, a Mapei, a Fujitsu-Fisher klíma, a Ravak, a Rigips, a Creaton és az ELKO EP Hungary közösen indította el a „MegszépülAVárosom” kezdeményezést, amelynek keretében egy fővárosi kerületet vagy egy vidéki város közterületét újítják fel a cégek. A kiválasztási folyamatot a lakosságra bízza a hét építőipari szereplő, az erre létrehozott weboldalon. A szavazás december 20-ig tart, amely után a projekt képviselői – a polgármesterrel közösen – választják ki a nyertes település vagy kerület felújítani kívánt közterületét.

Kép:Pixabay

A hét kezdeményező az ÉpítkezemFelújítok társulásba tömörülve eddig az építkezőket és felújítókat segítette ötletes tanácsaival, különleges lehetőségeivel.  Most azonban úgy gondolták, hogy itt az ideje egy nagyobb léptékű összefogásnak. Így született meg a „MegszépülAVárosom” program, amelynek keretein belül a társulás 2014 tavaszán, annak a budapesti kerületnek vagy vidéki városnak egy közterületét újítja fel, amelyek 2013. szeptember 13. és december 20. között a legtöbb szavazatot kapja. A szavazási időszak lezártát követően a társulás a helyi önkormányzattal egyeztetve dönti el, hogy a nyertes település melyik közterülete (játszótér, park, nyíltkert, körforgalom) kerüljön felújításra.

Az elmúlt másfél hónap alatt közel 10 ezer ember szavazott szeretett településére. Az eddig beérkezett szavazatok alapján a vidéki városok közül Dunakeszi, a budapesti kerületek közül pedig a XIII. kerület áll nyerésre.

„Az építőiparban még mindig érezhető válság ellenére, a hét kezdeményező cég most gondolta időszerűnek, hogy elindítsa a „MegszépülAVárosom” kezdeményezést. A közös gondolat és álláspont kialakítása – miszerint felelősséggel tartozunk lakóterünkért, környezetünkért – nem volt nehéz feladat, hiszen ezek a vállalatok már egyenként is bizonyították elkötelezettségüket és érzékenységüket a társadalmi problémák és azok megoldása iránt. A program szeretné bebizonyítani, hogy a közösség erejét használva, együtt, képesek vagyunk szebbé varázsolni mindennapi életünk színterét” – mondta el a kezdeményezéssel kapcsolatban Szabácsik Gergely a projekt koordinátora.

A felújítás – a felújítandó közterület adottságaitól függően – kiterjedhet szemétszedésre, padok cseréjére, felújítására, virág,- fa,- bokorültetésre, füvesítésre, játszóterek felújítására közterületi pavilonok-ülő sarkok kialakítására is. A program szervezői azt tervezik, hogy a felújítást a helyi önkormányzat és lakosok bevonásával végzik el. A munkálatokra – előreláthatólag – 2014. március 1 és május 31. között kerül majd sor.

A programról bővebb információ a http://megszepulavarosom.hu/ vagy a projekt Facebook oldalán található. Te is szavazz a településedre, ne hagyd, hogy szeretett városod, kerületed orra elől, egy másik település vigye el a dicsőséget! Segíts városodnak, kerületednek, hogy még szebb legyen!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!