Facebook hozzászólás
422

Kicsi, szőrös és imádja a kamerát! Ezt látnod kell!

A WWF Magyarország egyik legizgalmasabb természetvédelmi projektterületén, a Táborfalvi Lőtéren sikerült lencsevégre kapni a 2015-ben „az Év emlősének” választott ürgét.

A Táborfalvi Lőtéren leste meg a WWF forgatócsoportja az ürgék tavaszi sürgölődését. Mosonyi Szabolcs operatőr lessátorba bújva várja, hogy elkezdődjék a látványos párzási időszak. Ha sikerül azt is lencsevégre kapni, az ürgék biztosan bekerülnek a Turjánvidék csodáit bemutató, ez év végére elkészülő természetfilm főszereplői közé.

A film egy EU-s támogatással megvalósuló természetvédelmi LIFE projekt részeként készül, amit a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Honvédelmi Minisztérium, a Budapesti Erdőgazdaság és a WWF valósít meg a Turjánvidéken. A katonai használat miatt elzárt területen fellelhető az Alföld egykori, igencsak változatos világának a maradványa, sok érdekesebbnél érdekesebb védett faj otthona.

Az ürgék száma egész Európában, – elsősorban élőhelyük pusztulása miatt – ijesztő mértékben fogy. Magyarországon él Európában a legjelentősebb ürgeállomány, ez pedig óriási felelősség. Korábban sok ürgét telepítettek át a Nemzeti Parkok által gondozott területekre, ennek ellenére mégis veszélyeztetett helyzetben van az ürgepopuláció. Itt olvashatsz erről részletesebben.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!