Facebook hozzászólás
700

Kérdések és válaszok Kulcsár Edinával

Mit jelent az esztétikus külső Magyarország Szépének? Mit tesz szépsége megőrzéséért? Kulcsár Edinával beszélgettünk.

Kép:BioTechUSA

Miért jelent számodra az esztétikus összkép?

Az én esetemben a szépség alapkövetelmény, hiszen tavaly a Miss World világversenyen képviseltem az országunkat, ahol második helyezést értem el, illetve sikerült megszereznem a Miss Europe, azaz Európa legszebb lánya címet is. Egy átlagembernél a szépség természetesen nem elvárás, viszont azt gondolom, hogy mindenkinek módjában áll, hogy a saját lehetőségein belül egy esztétikus, egészséges összképet alakítson ki. Megfelelő étrenddel és mozgással képesek vagyunk karban tartani a testünket, és ahogy a mondás is tartja, ép testben ép lélek, így az egészséges életmóddal egyúttal a mentális egészségünket is megalapozzuk. Nekem kifejezetten fontos, hogy jól érezzem magam a bőrömben, legyen önbizalmam, így tudok hosszú távon kiegyensúlyozott és vidám lenni. Egészségmegőrzés témakörben az étkezés és a mozgás mellett szeretném hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát is, én rendszeresen részt veszek ezeken.

Mióta sportolsz rendszeresen?

A sport mindig is közel állt hozzám. Igazán aktívan azonban tavaly június óta, a Magyarország Szépe döntője óta vágtam bele, személyi edző segítségével formálom az alakom. Heti öt alkalommal megyek le a terembe. Hétfőn, szerdán és pénteken combra és popsira dolgozunk, kedden és csütörtökön pedig felsőtestre. A fitneszversenyző lányokkal együtt edzem, úgyhogy gyakorlatilag ugyanazt a „kiképzést” kapom, amit ők, illetve annak egy kifejezetten rám szabott verzióját. Én is sok súlyzós edzést végzek, de ezek gyakoriságára, illetve intenzitására fokozottan odafigyelünk, mivel hajlamos vagyok nagyon hamar izmosodni. Emellett rendszeresen iktatunk be kardió mozgásokat és hasizom gyakorlatokat is. Hiába variáljuk állandóan az edzéstervet, minden edzés után tisztességes izomlázam van. Alkalmanként futni is szoktam a Margit-szigeten. Nagyon büszke vagyok arra, hogy tavaly ősszel én lehettem a több ezer főt megmozgató Fitbalance Aréna mozgásfesztivál arca.

Voltak valaha súlyproblémáid?

Én eredendően olyan alkat vagyok, aki hamar hízik, ugyanakkor hamar fogy is. Volt egy időszak, amikor két hónapig Párizsban dolgoztam, és ezen nyúlfarknyi idő alatt sikerült felszednem 10 kg-ot, 70 kg felett volt a súlyom, amikor hazajöttem. Jócskán fel is szaladt a párom szemöldöke, amikor a repülőtéren meglátott, alig akarta elhinni, hogy én vagyok. Régebben egyáltalán nem étkeztem tudatosan. Ha diétáztam, akkor mindig nagyon drasztikusan álltam neki, ami pedig hozta magával az ilyenkor szokásos jojó effektust. Több mint egy éve azonban sikerült beállítani a súlyomat, azóta nincsenek számottevő ingadozások, bár karácsonykor azért egy kicsit én is elengedtem magam.

“A céljaim megkövetelik, hogy minden téren a legjobb legyek”
Tóth Márton Európa-bajnoki ezüstérmes válogatott vízilabdázó nagy célokat tűzött ki maga elé. Idén világbajnokság, jövőre pedig Európa-bajnokság és olimpia. A sportoló mindenhol kiválóan szeretne teljesíteni, ezért a versenyekre rendkívül tudatosan készül. A céljait csak akkor tudja elérni, ha szellemileg és fizikailag is folyamatosan csúcsformában van. Van mit tanulnunk tőle, főként tudatosságban!

Az étkezés tekintetében milyen irányelveket követsz?

Jelenleg a vércsoport diétát követem. A B Rh pozitív vércsoportom sajnos nem túl változatos étrendet tesz lehetővé. A húsok tekintetében például a hal és a pulyka a lehetséges opciók, ezekből többször, kisebb adagokat fogyasztok. Emellett kerülöm a cukrot és a szénhidrátot, ha bűnözni szeretnék, akkor egy kis csokit vagy proteinszeletet szoktam elmajszolni. Egyébként minden héten megmérem a súlyomat és feljegyzem a legfontosabb paramétereimet (mell-, derék-, csípőbőség, stb.), így maximálisan nyomon tudom követni a változást. Ha pedig fotózásra készülök, úgy a fitneszben használatos versenydiétát követem. Ilyenkor a reggelim 3-4 tojásból, zabból, puffasztott rizsből áll, tízóraira jöhet egy kis tonhal pufi rizzsel, az ebédem pulykamell barna rizzsel vagy párolt zöldséggel, este megint tonhal, vacsorára pedig újra pulyka salátával. Ezt az étrendet pedig fehérjeturmixszal egészítem ki, amit közvetlenül edzés után fogyasztok. Az egészségtudatos étkezésem egy kiváló apropó arra, hogy gyakran lássam a dédimet, akit nagyon szeretek, ugyanis ő főz nekem, és így minden nap átmegyek hozzá. Így két legyet ütünk egy csapásra, én minden nap meleg ételt eszem, a dédi pedig hasznosnak érezheti magát.

A megfelelő vitaminpótlást kiemelten fontosnak tartom, gyermekkoromban sokszor dőltem ágynak arcüreg-gyulladással és jelenleg is hajlamos vagyok a megfázásra. Sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, de ezek vitamintartalma nem mindig elegendő, így táplálék-kiegészítők formájában is viszek be vitaminokat a szervezetembe.

Mit csinál egy szépségkirálynő a szabadidejében?

Az nagymértékben függ az adott évszaktól és az időjárástól is. Rossz időben szeretek otthon lenni a négy fal között, bekuckózni magam és pihenni a párommal, Mátéval. Jó időben viszont inkább szabadtéri programokat csinálunk, sportolunk és új aktivitásokat próbálunk ki. Valentin-napon például a párom egy különleges meglepetéssel készült, elvitt lőni. Nemsokára pedig kipróbáljuk a rally-t, már alig várom, ugyanis imádok vezetni.

Forrás: BioTechUSA



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!