Facebook hozzászólás
713

Keleti Andit még mindig meg tudják lepni!

Halászlé, ráksaláta és almás sütemény – ez lesz a karácsonyi menü Keleti Andreáéknál.  A sztáranyuka és gyerekei közösen díszítik a fenyőjüket, sajátkezűleg készítik az ajándékokat és az illatos almatortát. ajándékokat is saját kézzel készítenek.

Ahogy a gyerekek nőnek, egyre több dologba lehet bevonni őket, már nem az angyalok hozzák a karácsonyfát, hanem közösen díszítjük fel a fenyőnket. A készülődés közben gyakran faragunk almát, a különböző méretű gyümölcsökből készült hóember vagy az alma gyertyatartó kiváló otthoni díszítő elem lehet. Az ajándékokat is saját kézzel készítjük egymásnak, én sálakat kötök, a gyerekeim pedig hihetetlenül kreatív ötletekkel állnak elő minden évbenmesélte Keleti Andi, aki azt is elárulta: kislánya, Viki imád kézműveskedni, míg kisfia, Máté örömmel segít neki mindenben, legutóbb például egy igazi társasjátékkal lepték meg őket a csemeték.

Készül az almadísz

Andiék családja nem csak a kreatív kézműveskedésben jeleskednek, a família legtöbb tagja a konyhában is ugyanilyen ügyes: a gyerekek gyakran ragadnak fakanalat, és kis kukta módjára segítenek édesanyjuknak abban, hogy ízletes ételek kerüljenek az asztalra, természetesen így van ez Karácsonykor is. Kelet Andi azt is elmesélte, milyen ételeket fogyasztanak a karácsonyi asztal körül ülve.

A fa díszítése már közös feladat

„Karácsonykor összegyűlik az egész család és finomabbnál finomabb ételeket eszünk. A családtagok közül mindenki imád sütni-főzni, így a legváltozatosabb fogások kerülnek az asztalra: anyósom halászlevet és rántott halat, anyukám ráksalátát és sült rákot, a dédi pedig töltött káposztát készít a számunkra. A sütemények közül a diós és mákos beigli a sláger, amit a dédnagymama ad ajándékba, de az általunk készített almás tortából is mindig kerül az asztalra, mert egészséges és nagyon szeretik a gyerekek.” – mondja Andi.

Az almatorta pudinggal készül

Elmondta, hogy ők az almatortát leggyakrabban pudinggal eszik, mert így a gyerekek is segíteni tudnak az elkészítésében. Amíg ő a tésztát készíti, Viki a pudingot kevergeti, Máté pedig almaszeletekkel díszíti a közös süteményüket. Végül pedig a családi asztal körül ülve együtt falatozgatnak az édességből, amely mindannyiuk nagy kedvence.

Így ünnepelnek és fogadkoznak a hazai sztárok!
Színes cukormáz, csilingelő fenyőfadíszek, mézeskalácsillat – nagyon vidám hangulatban telt a mézeskalácsház díszítése. Bogi, Hien, Puskás Peti és RandomMarci óvodás gyerekekkel készülődtek a karácsonyra, és azt is elárulták, ők hogyan várják az ünnepeket.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!