Facebook hozzászólás
503

Kedveled a pingvineket? Tudunk egy jó állást!

Álláshirdetés látott napvilágot az Antarktisz Örökség Alap honlapján, amelyben a világ legdélibb postahivatalába keresnek vállalkozó szellemű alkalmazottat.

Kép:posta.blog

A feltételek között szerepel, hogy jól kell bírni a hideget, az alváshiányt és az sem árt, ha a jelentkező kedveli a pingvineket. Ugyanis a Port Lockroy-i bázis környékén, ahol a munkahely található több mint kétezer szamárpingvin él. Az egyik kitétel az álláshirdetésben a koordinált mozgás, vagyis képes-e a jelentkező nehéz dobozokat egyensúlyozni csúszós sziklákon, hóban úgy, hogy menet közben pingvineket is le kell szerelnie. Nem baj, ha egyszerre jó kézügyességgel rendelkezik, jó előadó, idegenvezető – írja a posta blog.

Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen helyen nincs túl sok munkája egy postai alkalmazottnak, de mekkora tévedés, ugyanis számos különleges kalandra éhes turista keresi fel a területet március és november között, akik több mint 70 ezer lapot küldenek szét a világon ebből a sarkvidéki postahivatalból.

Évente négy embert foglalkoztatnak a hivatalban, a bérezés, ha a különleges körülményekre is tekintettel vagyunk, nem is igazán kiemelkedő, 1100 font mintegy 450 ezer forint, bár alighanem a fizetést nem nagyon van hol elkölteni, így a megtakarítás jelentős lehet. A jelentkezési határidő február 27.

Fotó az önéletrajzban: mégse jó ötlet?
Jóképű férfiként kifejezett előny, vonzó nőként inkább hátrány az önéletrajzhoz mellékelt fotó – derül ki egy kutatásból. Az eredmény némileg meglepő, de megvan az oka. Kell egyáltalán fotó az önéletrajzba?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!