Facebook hozzászólás
248

Jubileumot ünnepel a 12. Nemzetközi Újévi Cimbalomfesztivál

A Cimbalom Világszövetség idén egy fontos jubileumnak, a megalakulása 25. évfordulójának szenteli az immár 12. Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncertjét. A magyar, szlovák és svájci művészek 2017. január 13-án a budapesti Vigyázó Sándor Művelődési Házban lépnek fel. A gála háziasszonya ezúttal is Herencsár Viktória Artisjus- és Magyar Örökség Díjas cimbalomművész, aki új lemezét is bemutatja a közönségnek.

Herencsár Viktoria, Kép: sajtóanyag
Herencsár Viktoria, Kép: sajtóanyag

Az immár hagyományos, év eleji zenei eseménynek különleges apropót ad, hogy a Cimbalom Világszövetséget 25 évvel ezelőtt alapították. A negyedszázados jubileumot magyar, szlovák és svájci művészek gálaműsorral ünneplik meg 2017. január 13-án, pénteken 18.30-tól a budapesti Vigyázó Sándor Művelődési Házban. A repertoárban klasszikus zene, népzenei és jazz feldolgozások, világzenei és könnyűzenei produkciók is szerepelnek, és a cimbalmon kívül más hangszerek is feltűnnek, hiszen a zenei stílusok és kultúrák keveredése teszi hangulatossá, izgalmassá a koncertet.

Az est háziasszonya ezúttal is Herencsár Viktória Artisjus- és Magyar Örökség Díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett cimbalomművész, a Magyar Kultúra Lovagja, a művészetek doktora, a Cimbalom Világszövetség elnöke, a Besztercebányai Művészeti Akadémia docense lesz. A gála programjában Liszt Ferenc Szerelmi álmok című műve mellett a közönség világzenei ízelítőt is kap, valamint Herencsár Viktória saját szerzeményeit is előadják. A gálán fellép Horváth Anita (tibeti hangtálak) Magyarországról, Andrea Stračinová és Zuzana Stračinová (cimbalom), valamint a Rusin Čendeš Zenekar Szlovákiából és a svájci Johannes Fuchs (hackbrett -svájci cimbalom). A Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncerten a korábbi években vendégszerepeltek előadók Angliából, az Amerikai Egyesült Államokból, Argentínából, Görögországból, Csehországból, Iránból, Ukrajnából, Moldáviából, Fehéroroszországból és Törökországból is.

 

 

A 2017-es Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncerten mutatja be Múlt és jelen – Cimbalomkoncertek kamarazenekarral című új cd-jének anyagát Herencsár Viktória. A műsorban 18. és 20. századi, valamint kortárs zeneművek szerepelnek, melyeket Paolo Salulini, Willy Grimm, Paul Huber és Kovács Mátyás komponált. A lemezbemutatón közreműködik az Anima Musicae Kamarazenekar G. Horváth László vezetésével, valamint Kovács Gergely kürtön.

Olé! John Newman is jön Zamárdiba strandolni
Ötödik alkalommal jelentkezik a STRAND Fesztivál, a már megszokott helyén Zamárdiban, 2017-ben augusztus 23-26. között. A jubileumi buli jól startol, a szervezők első névként John Newmant jelentették be.

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!