Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 03. 17:00 | László Márta

ÚJ KALANDFILMSOROZAT

Jön Kolibri, a kém!

Nem kell aggódniuk az RTL-es sorozatfüggőknek! Február 4-től „Volt egyszer két Németország” címmel érkezik a csatornára a Deutschland ’83 című nyolc részes német kalandfilmsorozat, amit a német a német UFA Fiction gyártott. A világpremier egyébként tavaly nyáron volt az Amerikai Egyesült Államokban, a Sundance TV-n, ami azt is jelentette, hogy ez volt az első német nyelvű filmsorozat az amerikai kereskedelmi televíziózásban.

Kolibri eligazításon ül katonai egyenruhában, Kép: RTL

Kép: RTL

A sikeres amerikai bemutatkozást követően 2015 végén Németországban, majd többek között Írországban és Nagy-Britanniában is műsorra tűzték a televíziók. Utóbbi országban egyébként a legnézettebb nem angol nyelvű sorozat volt tavaly. Csütörtökönként pedig itthon is bepillantást nyerhetnek a nézők a hidegháborús időszak NDK-NSZK közötti különös viszonyrendszerébe.

A történet:A sorozat 1983-ban játszódik, a főszereplő Martint, a 24 éves zöldfülű kelet-német kiskatonát a körülmények furcsa összjátékának következtében váratlanul beszervezik a hírhedt Stasi-ba. Kolibri fedőnéven új felettesei parancsára az NSZK-ban találja magát, hogy épüljön be és kémkedjen. Legfontosabb feladata: megszerezni a NATO féltve őrzött titkait. Az izgalmas kalandok sora persze próbára teszik személyes és politikai meggyőződését is. A sorozat számos audiovizuális eszközt használ fel a korrajzhoz, így hat évvel a berlini fal leomlása előtt,

A főszereplő sebesült kézzel, mögötte egy hölgy komoran figyel rá, Kép: RTL

Kép: RTL

a hidegháborúban játszódó történetben a helyszínek, díszletek, jelmezek, kifejezések, a híradórészletek, rádióműsorok és a politikusok is mind-mind korhűek. Nena 99 Luftballons vagy a Eurythmics Sweet Dreams című híres slágere pont olyan ismerősen csenghet a magyar nézők fülének, mint a németekének.

A nyolc epizódból álló filmsorozatban végigkövethetjük, hogy mennyire alakul ki a keletnémet ügynökben a kéthoniság, mennyire marad hű a hazájához, vagyis az NDK-hoz, ottani menyasszonyához, és hogy viszonyul az eleinte megvetett, újdonsült nyugatnémet élethez és annak csábításaihoz. Az új sorozat készítői mindezt egy feszes tempójú, váratlan fordulatokkal teli, a romantikát és humort sem nélkülöző jól felépített történet segítségével tárják a nézők elé.

Meglepetéssel vár hamarosan a Cool TV is, február végén új krimisorozat indul!Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!