Facebook hozzászólás
226

Jégpályán randiznak a magyar fiatalok

A válaszadók 10%-a korcsolyát szeretne a fa alá-  legalább is ezt állítják a jégpályát imádó ifjúság. Ráadásul a jégpálya ideális helyszíne a kikapcsolódáshoz, a szórakozásnak, a testmozgásnak és az ismerkedésnek is – derült ki egy friss online felmérésből, amely a magyar fiatalok korcsolyázási szokásait kutatta.

A válaszadók 47%-a randevúzott már a jégen, 59%-uk pedig akkor húz legszívesebben korcsolyát, ha esik a hó. A Jégterasz online kérdőívét kitöltők többsége rutinos korisnak tekinthető, hiszen 68%-uk rendelkezik saját korcsolyájával, míg minden tizedik fiatalra jellemző az, hogy – saját korija híján – karácsonyra legszívesebben korcsolyát látna a fa alatt. A válaszadók 22%-a bérli a koriját, talán ez az oka annak, hogy 37%-uk a pálya kiválasztásánál fontosnak tartja, hogy van-e bérlési lehetőség, büfé, értékmegőrző. Jellemzően 42%-uk oda jár korizni, ahol a legjobb a hangulat, 21%-ukat pedig befolyásolja, hogy melyik pálya esik legközelebb hozzájuk.

Kép: Wikipwdia

A nem reprezentatív felmérés válaszadóinak harmada a jégpályán hangolódik az ünnepekre, míg döntő többségük (59%) bármikor kapható a korcsolyázásra, csak essen a hó. Úgy nyilatkozott 16%-uk, hogy a téli időszakban akkor legjobb korit húzni, ha süt a nap.

A hideg időben a korcsolyázók fele legszívesebben forralt bort fogyaszt lélekmelegítő gyanánt, körülbelül a harmaduk a meleg teára esküszik, míg 12% a forró csokit vagy a kávét szereti két csúszás között.

5 csodás kép Szocsiból
Nyolcvannyolc ország csaknem háromezer sportolója, köztük tizenhat magyar indul a tizenhat napon át tartó XXII. téli olimpián, amelynek megnyitója tegnap este volt Szocsiban, az Olimpiai Stadionban. Az ötkarikás versenyen tizenöt sportág kilencvennyolc számában hirdetnek győztest.

A kérdőív arra is kereste a választ, hogy vajon a korcsolyázás összefügghet-e az ismerkedéssel. A beérkezett válaszok alapján kiderült: igen! A magyar fiatalok 46%-a szerint ugyanis a jégpálya ideális terep arra, hogy új szerelmet keressenek, sőt, százból öten mostani kedvesükkel is a korcsolyapályán ismerkedtek meg. 49%-uk pedig szervezett már randevút a jégre.

Bármi is legyen az, ami a jégpályára csábítja hazánk fiataljait, a korcsolyázás remek lehetőség arra, hogy télen is mozogjunk, sportoljunk – így gondolja a Jégterasz kérdőívét kitöltők közel harmada, 63%-uknak azonban a korcsolyázás a legideálisabb alkalmat jelenti arra, hogy együtt szórakozzanak a barátaikkal, családjukkal, szerelmükkel.

Itt a korcsolyaszezon! Tudtad, hogy az első jégpálya büdös volt?
Hol vagyunk már attól, amikor sertészsírral „tartósították” a jeget? A szezon kezdetén lássuk, hogyan jutottunk el az első korcsolyapályáktól egészen az 50 ezer főt szórakoztató jeges központokig!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!