Facebook hozzászólás
244

Jack London is megirígyelné a sztroit!

Magyarországról TV2 tudósít az egyik legismertebb alaszkai kutyaszánhúzó versenyről. Balogh Ottó szánhajtót Váczi Gergő kísérte el a mintegy 1700 km-es túrára, aminek tizenhat kutyával vágott neki a sportoló. A nem mindennapi alaszkai kaland kulisszatitkait, a magyar induló küzdelmeit, és hogy végül mi vezetett a verseny feladásához, a társaság csatornáin követhetik a nézők.

Túlélés Alaszkán, Kép:TV2
Túlélés Alaszkán, Kép:TV2

Március elején a legjobb szánhúzó kutyák és hajtóik Alaszkában álltak rajthoz az Iditarod versenyen. A majd 1700 km-es túra hatalmas kihívást jelent, elképesztő sportteljesítmény. Az egyetlen magyar induló, Balogh Ottó egy éve készült a megmérettetésre. Összesen tizenhat kutyával vágott neki a távnak.

Szánhúzó kutyák, illusztráció, Kép: pixabay
Szánhúzó kutyák, illusztráció, Kép: pixabay

– Ez a világ legkomplexebb sportága: ellenállónak, keménynek kell lenni ahhoz, hogy az ember ezt bírja: a hideget és a kialvatlanságot, hiszen ezen a versenyen egy-másfél órákat pihenünk naponta, a többi pedig munkával telik mínusz húsz, harminc, negyven fokban. Maga a verseny egy ultramaratonnak felel meg, hiszen 1700 kilométert teszünk meg ezekkel a kutyákkal – mondta Balogh Ottó az utazás előtt. A sportember gyerekkorában, regényeket olvasva határozta el, hogy egyszer az életben elindul egy kutyaszán-versenyen Alaszkában.

A nem mindennapi versenyre Ottót Váczi Gergő is elkísérte, hogy útjuk, és a verseny minden pillanatát rögzítsék és megmutassák. A forgatásra alaposan felkészült.

Csúcs ez a két pasi!
Nem állt még magyar hegymászó oxigénpalack nélkül a Föld legmagasabb pontján, ezért a tavasszal induló expedíció különlegessége, hogy Klein Dávid és Suhajda Szilárd lehet az elsők közülünk, akik mesterséges oxigén használata nélkül érhetik el a Mount Everest csúcsát.

– Most épp a családdal vagyunk síelni, ami felfogható egyfajta felkészülésnek is. Szokom a hideget és még az indulás előtt kihasználom az utolsó szabadnapokat, hogy velük legyek – mesélte viccelődve Váczi Gergő az indulás előtti napokban. – Komolyra fordítva a szót, nagyon várom az utat, ez egy hatalmas kaland lesz, nagyon izgatott vagyok, hiszen az ember nem jut el minden nap ilyen tájakra. Dokumentumfilmeket nézek, interjúkat olvasok, informálódom a versenyről, és hogy mi vár rám Alaszkában. Abban azért biztos vagyok, hogy ez egy olyan túra lesz, aminek minden momentumára nem lehet felkészülni, de éppen ettől olyan izgalmas – tette hozzá a riporter-műsorvezető, aki akkor még nem is sejtette, milyen küzdelemnek lesz szemtanúja, hiszen Balogh Ottó feladni kényszerült a versenyt.

A vadregényes alaszkai túrát, illetve hogy mi vezetett a drámai döntéshez, azt az Édes Élet legújabb epizódjaiban, március 24-éig láthatják a nézők a SuperTV2-n.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!