Facebook hozzászólás
1 372

Ízre, tétre, befutóra!

Magyarország két rangos eseménye várja a hétvégén a Kincsem Parkban a magyar konyha és a pompás paripák szerelmeseit. A Derby és Gasztroangyal Fesztivál  remek ízeket, gasztronómiai versenyt, és sok más meglepetést kínál az egész családnak. 

Július első hétvégéjén, 3-án, 4-én és 5-én Magyarország két rangos eseménye immár egy helyen várja felejthetetlen élményekkel és izgalmas versenyekkel az érdeklődőket. A Derby és Gasztroangyal Fesztivált a Kincsem Parkban rendezik meg. A gasztronómiai verseny, a koncertek, a kóstolók és bemutatók miden korosztálynak nagyszerű élményeket, meglepetéseket kínálnak!

Házigazda: Borbás Marcsi

 

„Ízre, tétre, befutóra!” Ezzel a szlogennel nyitja meg kapuit július 3-án, pénteken a Derby és Gasztroangyal Fesztivál. Pályára lépnek a hazai lóversenysport kiválóságai és a magyar konyhaművészet ismert szereplői, akik a Gasztroangyal révén már régóta a közönség kedvencei. A rendezvény fővédnöke Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója.

A 19. és a korai 20. század lovassportja és gasztronómiája igen szoros kapcsolatban álltak egymással. Ennek szellemét megidézve válik majd ismét élővé a hagyomány a hazai lóversenysport fellegvárában, a Kincsem Parkban (1101 Budapest, Albertirsai út 2–4,), bár a 19. és a korai 20. század lovassportja és gasztronómiája mindig is szoros kapcsolatban álltak egymással, s ennek szellemében válik ismét élővé a hagyomány a hazai lóversenysport fellegvárában.

Sztárok a nagyszínpadon

A háromnapos rendezvény nagyszínpadán olyan neves sztárok lépnek fel, mint Rúzsa Magdi, a Virtuózok és a Nemzeti Lovasszínház egyedülálló produkcióit is láthatja majd a közönség.

Gasztroangyal: még több tudás és finomság

A Gasztroangyal műsorából már jól ismert és közkedvelt egyéniségek mellett, az elmúlt évad szereplői közül is többen megtalálhatók a kiállítók között.  Nemcsak új arcokkal, hanem új ízekkel is megismerkedhetnek a látogatók. Több mint 100 termelő több mint 1000 portékáját kóstolhatják és vásárolhatják meg az ínyencek.

Receptkedvencek!
Az idei fesztivál beharangozóján megismerhettük az aludttejes fankocskát https://www.eletforma.hu/receptek/aludttejes-fankocska-sauermilchkrepl, de érdemes felidézni a tavalyi slágert, a csotros kalacsot is https://www.eletforma.hu/receptek/amilyen-egyszeru-olyan-finom-csotros-kalacs/.

„Sok visszajelzés érkezett hozzánk, milyen óriási élmény volt a nézők számára, hogy találkozhattak azokkal a fantasztikus emberekkel: termelőkkel, gazdákkal, borászokkal, akiket eddig csak a képernyőn keresztül láthattak, és végre személyesen is beszélhettek velük” – mondta Borbás Marcsi, a műsor és a fesztivál háziasszonya, aki nagyon büszke arra, hogy határon túli magyarok lakta területekről is érkeznek kiállítók.

Lovak és futamok: galopp és ügető

A szombati 101. Magyar Ügetőderby legnagyobb esélyese Tonnyó Kolozsi László, de Time To Say Goodbye és Márton Lajos is komoly ellenfél lehet – mondta Pécsi István, a fesztivál házigazdája a lovas programokkal kapcsolatban. A Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a vasárnapi 93. Magyar Derbyben a nemek harcát is láthatjuk. A veretlen Miss Turpen és a szintén hibátlan mérleggel rendelkező Quelindo toronymagas esélyese a futamnak.

Lovas programok

Péntek, 18:00 órától –„Lóverseny az éjszakában” versenysorozat
Az angol telivérek és az ügetők mellett, agárverseny is lesz fogadással!

Szombat, 14 órától – ügetőprogram

Vasárnap, 14 órától – galopp-program

A két derby összdíjazása: 24 millió forint!

Gasztroszínpad

Olyan sztárfellépőkkel is találkozhatunk, mint Dombóvári István vagy Kovács Lázár. Hasznos konyhai praktikákat és érdekességeket is elleshetnek a látogatók, így például megismerkedhetnek a réteshúzás, a halfilézés, a sajtkészítés, a kenyérsütés, a savanyítás vagy a lekvárfőzés praktikáival. (A rendezvényt az MTVA támogatásával rendezik.)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!