Facebook hozzászólás
168

Izgalmas program az őszi szünetre! Autóritkaságok közelről! Képekkel

Keleti és nyugati luxusautókat lehet testközelből nem csak megcsodálni, vagy akár kipróbálni a hajózás élményét október 28–30. között a közlekedési múzeumban. Mindezt szakértők segítségével, és bejelentkezés nélkül!

A világ egyik legritkább luxusautóját és a „népi demokráciák” vezéreinek járművét mutatja be szakértő restaurátor a Közlekedési Múzeumban október 29-én, szerdán a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. Október 30-án pedig a világ egy érdekes kikötőjében lehet tesztelni a hajóvezetési képességeket.

Maybach Zeppelin DS 8 Cabriolet – Képek: Wikipedia

Az október 29-én, 11.00 órakor kezdődő „Nyitott motorháztetők” programon a Maybach és a ZISZ autók motorháztetői mögé lehet bekukkantani, az autók érdekes műszaki megoldásairól autórestaurátor beszél. Az 1934-ben gyártott Maybach Zeppelin DS 8-as luxusautót néhány hónapja láthatja csak a nagyközönség. Ebből a típusból – az összes karosszériaváltozatot beleszámítva – kevesebb, mint 30 darab készült!

30 kevesebbet gyártottak ebből a típusból

A ZISZ 115-ös páncélozott szovjet luxusautót a „népi demokráciák” vezetői kapták a Szovjetuniótól, így Magyarországra is jutott 10 darab. A Magyar Nemzeti Bank elnöke által használt fekete kiállított autót hatalmas méretű motor hajtotta.

Páncélozott luxus keleti módra

A Közlekedési Múzeum (Budapest, XIV. kerület, Városligeti krt. 11.) az őszi iskolai szünet alatt a gyermekes családokat ezekkel programokkal várja:
●október 28-án, kedden 11 órakor: A gőzmozdonyok fejlődése a dualizmus korában
A tárlatvezetéssel összekötött séta műtárgyak és modellek segítségével idézi fel a magyar vasúttörténet dicsőséges időszakait;
●október 29-én, szerdán 11 órakor: Nyitott motorháztetők, a Maybach Zeppelin DS 8 és a ZISZ 115-ös autók bemutatása;
● október 30-án, csütörtökön 10 órakor: Őszi vizeken. Interaktív játékos csoportfoglalkozás diákoknak a hajósélet mindennapjairól hajóvezető szimulátorral és más játékos feladatokkal.

Újra! Föld alatt láthatod a Földalatti Vasúti Múzeumot!
Szeptember közepe óta ismét látogatható a Földalatti Vasúti Múzeum, amely 1975-ben nyílt meg a Közlekedési Múzeum és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) együttműködésében.A kiállítási térben a látogatók eredeti kisföldalatti alagútszakaszba léphetnek be, amelyet a metróépítések miatt 1955-ben kapcsoltak ki a forgalomból.

Mit csinál ősszel a hajóskapitány? A program alkalmával az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a vízi életbe, képzeletben végigsétálhatnak egy hajó fedélzetén. Ha kíváncsi vagy arra, mi is az a csiga, mire használták régen a szextánst, honnan hová „utazik” a búza vagy a farmernadrág, hogyan kell csomóznod a kötelet a biztonságos kikötés érdekében, most megtudhatod! Ha szeretnéd kipróbálni, milyen érzés hajót vezetni, akkor itt a helyed!

A programok a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében valósulnak meg. Októberben a programokra előre bejelentkezett csoportokat várunk, de az október 28–30. közötti foglalkozásokra bejelentkezés nem szükséges!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!