Facebook hozzászólás
215

Itt szilveszterezünk mi

Idén szinte összeolvadtak a karácsonyi ünnepek az év végi szabadságokkal. 2015 utolsó napjaiban nagy rohamra készültek a hazai szállásadók: az óévet valamilyen szálláshelyen búcsúztatók többsége már december 30-án útra kelt, és a pihenést egészen az új év második napjáig ott tölti – derült ki a Szallas.hu friss foglalási adataiból. A házigazdák bőséges menüvel, sztárfellépőkkel és show-műsorokkal emelik az üdülés fényét. A legnépszerűbbek a budapesti, a hajdúszoboszlói és az egri szálláshelyek. 

Hátul tűzijáték, elől 2016-os évszám, garfika Kép: pixabay
Kép: pixabay

Nem sokat pihennek karácsony után a szilvesztert nem otthon töltő magyarok. „Idén különösen örülhetnek a szállásadók, hiszen általában a kétéjszakás csomagajánlatok a legnépszerűbbek a téli hónapokban, az óévbúcsúztatás idejére viszont nagyrészt a 4 nap/3 éj konstrukciókat keresték a vendégek. Még úgy is, hogy átlagosan majd 50%-kal drágábban tudunk kikapcsolódni az év utolsó napjaiban” – mondta el Dorcsinecz József, a Szallas.hu alapítója.

Látványos show-műsor, sztárfellépő az ünnep éke

A szállodák által kínált szilveszteri csomagokban különleges helyet kap az alaposan megválogatott ételsor – úgy az éjféli, mint a másnapi menü tekintetében –, ezért sok helyen kerül malacsült és lencse az asztalokra, de a kísérőprogramokra is nagy gondot fordítanak a vendéglátók.

Vastag Csaba koncertfelvétele, Kép:wikimedia
Vastag Csaba az idén is nagy kedvenc, Kép:wikimedia

„Ahhoz, hogy az este igazán különleges és emlékezetes maradjon, már nem elegendő tűzijátékkal, tombolával és pezsgővel készülni, ezért a nagyobb szállodákban show-műsor és sztárvendégek várják az óévzáró vendégeket” – tette hozzá a Szallas.hu alapítója. Népszerű tematika a kaszinó jellegű vagy a retró hangulat, a bűvész-, a humorista- és a táncshow is, de kétségkívül az énekesek viszik a prímet ilyenkor: Caramellel, Vastag Csabával, Peter Srámekkel vagy akár a Balázs-Korda házaspárral is koccinthatunk az újév örömére.

1700 forinttól 1,7 millióig

Budapest és Siófok mellett idén is a fürdővárosok – Hajdúszoboszló, Eger, Gyula – a legnépszerűbb szilveszteri úti célok. „Habár egy tipikus, 2 fős, 2 éjszakás szilveszteri kaland 70 ezer forintba kerül, aki keresett, találhatott 1700 forintos szállást az év utolsó napjára, például az ilyenkor rendkívül népszerű faházakban. A legnagyobb értékű év végi foglalás számlája egyébként 1,7 millió forintról szólt decemberben” – mondta el Dorcsinecz József. A Szallas.hu adatai szerint a külföldön szilveszterező magyarok idén a három közeli királyi fővárosba – Bécsbe, Prágába és Pozsonyba – látogattak, de sokan utaztak Zakopanéba és Kassára is.

Itt azt is megmutatjuk, hogy idén melyik fürdő-, illetve fürdőváros volt a legnépszerűbb a közönségszavazatok alapján!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!