Facebook hozzászólás
428

Itt az ország legjobb lángosa!

Ismét döntöttek a magyar lángosrajongók, és idén is megszavazták az idei Lángos Voks díjazottjait. Ebben az évben a békéscsabai Mester Lángos Büfé végzett az első helyen, így övé lett a megtisztelő Vénusz Kedvenc Lángosozója 2016 cím, és az 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyeremény!

A nyertes, Kép: sajtóanyag
A nyertes, Kép: sajtóanyag

A vasútállomás közelében található, 2008 óta működő Mester Lángos Büfé 840 szavazattal végzett a nagy lángos megmérettetés első helyén, és érdemelte ki a címet.

– Tavaly a második helyen végeztünk, így nagy örömmel töltött el, hogy ebben az évben sikerült a mezőny élére törnünk. Különösen azért vagyok büszke erre a győzelemre, mivel a lángos tésztáját, amit vendégeink úgy szeretnek, jómagam kísérleteztem ki, és tökéletesítettem majdnem fél éven keresztül. Ilyenkor úgy gondolom, hogy megérte. Ami pedig a feltéteket és a töltelékeket illeti, mi nem spórolunk semmivel – sem a mennyiséget, sem a választékot illetően. Jelenleg 56 féle lángosból választhatnak a vásárlók, mely a töretlen kísérletezési kedvünknek köszönhetően folyamatosan bővül – nyilatkozta a nyertes, Szpisják György.

A második helyen idén a Balatonmáriafürdőn található Gyufa Büfé végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a dorogi Dénes Lángossütő állhatott fel, 300, illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesültek.

A balatoni különdíj esetében úgy tűnik, hogy a Tihanyi Piac Lángossütői letaszíthatatlanok a trónról, ugyanis megújult néven, de változatlan lelkesedéssel győzedelmeskedtek. Ezzel immár egyhuzamban harmadik éve érdemelték ki a Vénusz Kedvenc Balatoni Lángosozója címet, mely mellé szintén 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyeremény társult.

Versenyen kívül
Itt a Piac&Profit kedvenc lágosreceptje! Nem tudom, megállnánk-e a helyünket, de nekünk nagyon ízlik! Készítsd el Te is! Nem ördöngősség!

Az idei Vénusz Lángos Voks különlegessége az volt, hogy a verseny egy teljesen új platformon, a www.langosvoks.hu oldalon várta a lángosozókat és lángosrajongókat. Az egyre bővülő országos lángos adatbázis így az idei verseny végére, már 657 lángozóval büszkélkedik, így amennyiben nem szeretnénk a véletlenre bízni magunkat, érdemes ránézni az országos lángos-térképre, ha egy igazán finom, ropogós lángosra szeretnénk ráharapni.

A versenyben az ideális lángosról kiderült, hogy a szavazók ebben az évben is egyöntetűen a roppanós, közepesen vastag tésztájú, sok tejföllel és fokhagymával megkent verziókat kedvelik leginkább. A klasszikusok mellett egyre nagyobb teret nyernek a töltött, illetve a különlegesebbnél különlegesebb variánsok is, azonban az biztos, hogy bármilyen is legyen a kedvencünk, a lángos örök része marad a magyar nyárnak.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!