Facebook hozzászólás
163

Itt a bizonyíték! A nők nem vezetnek rosszabbul! Videó!

2013-ban a fehér színű autók szenvedték el a legtöbb balesetet. A férfi és a női vezetők között viszonylag kiegyenlített eredmény született. A keresztneveket nézve pedig a Lászlók és a Katalinok jártak „az élen”.

2013-ban több százezer káresetet regisztrált a Generali Biztosító, összesen 35 milliárd forintos értékben. A nemrég elkészült statisztikákban azonban számos olyan érdekességet is találhatunk, amely túlmutat a milliárdos kifizetéseken.

A férfiak és a nők között például szinte teljesen kiegyensúlyozott kárdarabszámokat láthatunk, ugyanakkor – mivel a női ügyfelek enyhén felülreprezentáltak a biztosítónál – mindez azt is jelenti, hogy a hölgyek arányosan valamivel kevesebb balesetet szenvedtek el, mint férfitársaik.

 

Lászlók és Katalinok kerültek a legtöbbször bajba
A nevek tekintetében a férfiak között egyértelmű a rangsor: a Lászlók a több mint 6600 káresettel könnyedén előzték meg az Istvánokat (5 800) és a Józsefeket is (5300 ), míg 4000 káreset fölé csupán a Jánosok (4400) és a Zoltánok (4300) tudtak „felkapaszkodni”.

A hölgyek esetében már sokkal szorosabb volt az eredmény, itt a Katalinok és a Máriák között lényegében holtverseny született (2300), utánuk következtek az Éva nevű hölgyek, akik 2100 káresetet voltak kénytelenek elszenvedni. Meg kell említeni, hogy az Istvánnék (3600 db), Józsefnék (3400) és Lászlónék (3400) nagyban torzították az adatokat, hiszen ők ezekkel a „női” nevekkel szerepelnek az adatbázisban.

Negyven felett a nő mondja meg milyen legyen a kocsi? Videóval
Téves elképzelés, hogy a nőket csak az autó színe érdekli, a hölgyek többsége ugyanis beleszól az autóvásárlással kapcsolatos egyéb részletekbe is: a gépkocsi márkájának, formájának, valamint extráinak kiválasztásakor befolyásolják a végső döntést, sőt vitázni is hajlandók.

A bakok és a skorpiók között nagy volt a különbség
A csillagjegyeket vizsgálva már sokkal egyértelműbb volt a helyzet, hiszen a bak csillagjegyűek 17 500 káresettel magasan megnyerték a képzeletbeli versenyt. Második helyen gyakorlatilag holtverseny alakult ki a bikák és az ikrek között, míg a negyedik helyen a szüzek, az ötödiken pedig az oroszlánok végeztek. A nyilasok és a skorpiók találhatóak a lista utolsó helyein: a két csillagjegy szülöttei még a 12 000 káresetet sem érték el, szerencséjükre.

Az utakon nem szerencsés a fehér szín
Rátérve a pórul járt járművekre, a következőket láthatjuk: a gépjárműszíneket tekintve a fehér autók voltak a legnagyobb veszélyben tavaly, a közel 5800 baleset majdnem kétszer annyi, mint amennyit a második és a harmadik helyen álló szürke (4400) és fekete (2800) járművek együttesen szenvedtek el.

A rendszámok is érdekes eredményt mutatnak, az L betűvel kezdődő rendszámú autók közel 12 900 esetben kerültek bajba, míg a második helyen az M betűs autók (5800), a harmadik helyen pedig az K betűvel kezdődő (5600) rendszámú járművek végeztek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!