Facebook hozzászólás
196

Ismét jön a sötétség, de nem lesz világvége!

Tizedik évéhez érkezett az éghajlatváltozás elleni küzdelem legnagyobb civil megmozdulása! A kezdeményezés szimbolikus lámpaoltása egy generáció számára jelent egyet az összefogással és a cselekvés erejével. A 25 éves WWF Magyarország idén is meghirdeti a Föld Órája Fővárosa Kihívást. A központi lekapcsoló eseménynek a Müpa ad otthont, ahol a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Nemzeti Filharmonikus Zenekar lép fel, Kocsis Zoltán vezényletével és Ingrid Fliter zongoraművész közreműködésével.

A Föld Órája azzal a céllal született, hogy kormányokat, üzleti szereplőket, civil szervezeteket és több millió egyéni támogatót mozgósítson az éghajlatváltozás hatásainak megfékezésére. Mostanra olyan globális akcióvá nőtte ki magát, melyben több mint 172 országban 2,3 milliárd ember vesz részt. Idén tizedik alkalommal, március 19-én, szombaton „kapcsolunk le” egy órára, hogy közösen világítsunk rá az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére, és a figyelmet azokra a természeti értékekre irányítsuk, amelyek megóvásán az emberiség jövője múlik.

Föld napja - koncert valahol, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A párizsi COP21 lezárását követően a Föld Órája a vállalati és kormányzati döntéshozók tetteinek felelősségére, és az egyéni kezdeményezések által elindított fenntartható változások együttes erejére helyezi a hangsúlyt. Indonézia, Szingapúr és Malajzia ennek szellemében összefog, hogy jogalkotói, vállalati és civil szervezeti összefogással megállítsák a mérhetetlen természeti és egészségügyi rombolást okozó füstköd terjedését. Az illegális erdőégetések miatt fellépő, óriási károsanyag kibocsátással járó jelenség Indonéziát tavaly néhány hét leforgása alatt az 5 legnagyobb üvegházhatású gáz kibocsátó közé juttatta.

Európa, Afrika és Dél-Amerika is a konkrét cselekvés előmozdítását tűzte ki célul a Föld Órája során. Spanyolországban 500 000 aláírás összegyűjtése a cél azzal a petícióval, amely az ország vezetőit a COP21 zárónyilatkozatának elfogadásakor tett vállalások betartására szólítja fel. Ciprus a műanyag zacskók és a poliészter csomagolóanyagok betiltásáért dolgozik, Afrika 7 országa oktatással és információáramlással segíti az éghajlatváltozást előidéző emberi tevékenységek és a megoldást jelentő módszerek megismertetését.

Használj ökocimkéset!
Ökocímkével ellátott környezetbarát termékeket kezd árulni a CO-OP Hunhgary Zrt. Az ügy érdekében Környezetügyi Partnerségi Keretmegállapodást írt alá a Földművelésügyi Minisztérium, a társaság és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. A szaktárca kiemelt céljának tekinti az ökocímkés minősítésű termékek forgalmának növelését, ezért a termelők és a fogyasztó. Erről itt olvashatsz!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!