Facebook hozzászólás
248

Ismét gyereket vár Katalin hercegnő?

A legújabb értesülések szerint újabb dédunokának örvendhet a brit uralkodó – erre következtetnek brit lapok a királynő unokája, Vilmos herceg egy odavetett mondatából.

Vilmos és hitvese, Katalin hercegnő Új-Zélandon tesz hivatalos látogatást ezekben a napokban, és az útra magukkal vitték elsőszülöttjüket, a tavaly júliusban világra jött György herceget, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

A Cambridge hercege, illetve hercegnője címet viselő házaspár az új-zélandi Cambridge városába is ellátogatott, amelynek egyik lakója, Cynthia Read az új-zélandi kormány megbízásából egy szép gyapjúsálat kötött Györgynek. Amikor az ajándékot átadta, Vilmos illendően megköszönte, majd rejtélyes félmosollyal hozzátette: lehet, hogy nemsokára szükség lesz még egyre – közölte a hírt az MTI. A rövid kijelentés a vasárnapi brit lapok címoldalára került, és a sajtóban lázas találgatás indult azzal kapcsolatban, hogy Vilmos az esetleg hamarosan érkező második hercegi utódra tett-e véletlen vagy akár szándékos utalást. A lapok azt nem tartják valószínűnek, hogy Katalin máris várandós lenne, különös tekintettel arra, hogy első terhessége korai szakaszában rendkívül heveny rosszullétekkel küszködött, és emiatt kórházban is kezelték. Orvosai ennek ismeretében valószínűleg nem javasolták volna, hogy terhesen ekkora utazásra induljon.

Ezrek ünnepelték az új királyt
Tízezrek ünnepelték London utcáin Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének – Nagy-Britannia majdani uralkodójának –  világra jöttét. Bizonyára hasonló örömmel várják a következő kis utódot is .

A Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi tömeglap azonban felidézi, hogy György herceg nem sokkal a házaspár 2012. szeptemberi távol-keleti körútja után fogant, így lehetséges, hogy az újabb gyermek a mostani új-zélandi és ausztráliai látogatás befejezése utáni időszakra szóló családi tervek között szerepel.

György herceg majdani testvére – a dédnagymama, vagyis II. Erzsébet királynő elsőszülött fia, Károly walesi herceg, Károly és a néhai Diana hercegnő idősebb fia, Vilmos, valamint Vilmos és Katalin első gyermeke, György után – a negyedik helyre kerülne a brit trónutódlási sorrendben, az ötödik helyre utasítva a jelenlegi negyediket, Harry herceget, Vilmos öccsét.

A trónöröklési sorban elfoglalt helyét immár nem befolyásolná, hogy fiúnak vagy leánynak születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Vilmos és Katalin második gyermeke leány lesz, akkor is megtartaná helyét a trónöröklési sorban, ha utána születne még egy öccse is.

Mit szól hozzá? Bérbe adnák az angol királyi palotát!
A brit királyi ház tavaly 2,3 millió fonttal túllépte a központi uralkodói ellátmány által közvetlen fenntartási kiadásokra biztosított 31 millió fontos – körülbelül 12 milliárd forintos – keretet, amelynek tartaléka emiatt „történelmi mélységbe”, mindössze egymillió fontra apadt. A brit parlament illetékes bizottsága igen fura javaslattal állt elő a hiányzó összegek előteremtése érdekében.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Buja növényzet, dúsan zöldellő pázsit? Vajon mi lehet a titka?

Valljuk be bátran, hogy mi, a kertünk szerelmesei már hatalmas izgatottsággal várjuk, hogy végre valóban…

Íme, 2024 legjobb ötletei lakberendezéshez

Ha te is nyitott vagy az újdonságokra, szívesen dekorálod a lakásodat, és érdekelnek a legújabb trendek a…
1 / 3 451

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!