Facebook hozzászólás
267

Indul a mandula!

Brutális meleg jön! Idén ez lesz a negyedik kánikulai időszak! Már érvényben van, és 10-én éjfélig tart a másodfokú riasztás a hőség miatt!!! A szakemberek egyelőre nem látnak esélyt az enyhülésre, így valószínűleg meghosszabbítják a riadót.  

Szerdán a Dunántúlon még előfordulhatnak kisebb záporok. Ezek még ott, hozhatnak némi enyhülést, de máshol 34 fokot mutatnak majd a hőmérők délután egy körül. Csütörtökre már 36, péntekre 37 fokot ígér a Köpönyeg.hu ugyanerre az időszakra. Pénteken egyébként még este 7-kor is 31 fok lesz! A napi átlag középhőmérséklet már szerdán eléri a 25 fokot, ami péntekre 27-re emelkedik, vagyis az esték sem hoznak jelentős enyhülést.

Neki is kalap kell! Kép: Pixabay

Egész hétvégén igazi strandidő lesz! Ezért nem lehet elégszer elmondani: 11 és délután 3 között vonuljunk árnyékba! Rendkívül erős az UV-sugárzás. Vízpart mellett különösen! Óvjuk a gyerekeket! Tegyünk a fejükre sapkát! Felhevült testtel senki ne ugorjon vízbe! Igyunk rengeteg folyadékot, de semmiképp se kávét vagy alkoholt! Hasznosabb az ásványvíz, a limonádé!

Vigyázzunk az idősekre, a szív- és érrendszeri betegekre! Ha ilyen ember él a környezetedben, kérdezz rá, hogy bevették-e gyógyszereiket! Az egészséges embereket is megviseli a hőség. Gondolj erre, ha autóba ülsz! Ilyenkor korra, nemre való tekintet nélkül sokkal nehezebb a forgalomra figyelni!

Figyelem! A katasztrófavédelem web-oldalán olvasható azon helyiségek neve, ahol légkondicionáló működik, és bárki bemehet egy kicsit hűsölni, pihenni!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!