Facebook hozzászólás
594

Ilyet még nem látott a Balaton!

A hétvégén elképesztő programokkal várt mindenkit a balatonlellei YachtClub, amely a Stihl-lel karöltve újra körhintát vágott a tó 30 centis jegébe. A yachtclub csapatát sztárok is erősítették: Nagy Ákos súlyemelő világbajnok, Bárdosi Sándor olimpikon, Bűdi Szilárd rádiós műsorvezető ragadtak fűrészt és vágtak egyóra alatt 18 méter átmérőjű körhintát a jégbe. Eközben M. Tóth Zsolt, világbajnok jégszobrász pedig megalkotta a Balaton első óriás jégkacsáját.

„Múlt hétvégén próbáltuk ki először, hogy körhintát vágunk a Balatonba, az ötlet Finnországból származik. Olyan sikere lett, hogy muszáj volt újra megcsinálni, mivel a körhinta 24 óra alatt visszafagy. Segítségünkre sietett a Stihl és néhány híresség, így profi fűrészekkel és vidám csapattal sikerült megismételni a mutatványt.” – mondta el Tóth Balázs, a jégkörhinta ötletgazdája, a BL YachtClub vezetője.
Első alkalommal még 5 órán keresztül vágták a jeget a körhintához, másodjára a STIHL fűrészek elemi erejének köszönhetően már fele ennyi idő is elég volt, amik a szélsőséges körülmények között is megállták a helyüket.

A fűrészelő sztárcsapat
A fűrészelő sztárcsapat

„Szeretem az izgalmas és extrém dolgokat – mondta Bűdi Szilárd, rádiós műsorvezető – de a Balatont fűrészelni: ez volt életem egyik legextrémebb élménye.”Horváth Norbi, az Éjjel – Nappal Budapest egykori szereplője elmondta – „Magam is triatlonozom, és szeretem megmérettetni magam extrém körülmények között. És a kemény mínuszokban egy jégkörhintát vágni a Balatonba, azt gondolom eléggé embert próbáló feladat”.
„Nem is gondoltam volna, hogy ilyen könnyen lehet fűrésszel átvágni a jeget, elfáradtunk, de maradandó élmény volt.” – mondta Bárdosi Sándor.

stihl3
Jégkacsa fürdik a Balatonon

Közben M. Tóth Zsolt, világbajnok jégszobrász egy nagyon látványosat alkotott. A tó jegéből kifaragta a Balaton első jégkacsáját.„12 óra alatt készítettük el a Balaton első jégkacsáját, amihez körülbelül 500 darab 160 kilós jégtömböt használtunk fel. Fantasztikus élmény volt megalkotni itt a Balaton jegén ezt a jégszobrot, amihez rengeteg segítséget is kaptam. Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy itt a jégen is véghezvihettem egy attrakciót.”– mondta M. Tóth Zsolt világbajnok jégszobrász.

stihl1
Nagy Sándor súlyemelő mutatványa

Az őrült programoknak ezzel még nem volt vége. Nagy Ákos súlyemelő világbajnok napközben hatalmas jégtömböket emelgetett a magasba, sötétedéskor pedig egy mázsás lángoló fahasábot tartott a feje fölé, miközben a Balaton jegén állt. „Örülök annak, hogy az ilyen extrém mutatványokkal télen sem kell leállni, hatalmas élmény volt, hogy jég és tűz között álltam, még sok hasonló programot szeretnék a Balatonra.” – mondta Ákos.

stihl4
Mindenki jól szórakozott

A nap folyamán olyan vállalkozókedvű vendégek is akadtak, akik megmártóztak a jéghideg Balatonban. Balatonlelle lakói már megszokták, hogy a yachtclubos fiúk mindig kitalálnak valamit. Nyáron elefántokat és fókákat fürdetnek a tóban, decemberben elkészítették a Balaton első műjégpályáját, Mikulás vitorlásversenyt, jégvitorlázást szerveznek, körhintát vágnak a jégbe. Vajon mi lesz a következő őrült ötletük? De a szórakozás mellett a komoly dolgok mellette is kiállnak, ugyanis a Magyar Vöröskereszt, az Országos Mentőszolgálat és az Uzsoki Kórház támogatói is. (képek: sajtóanyag)

Koncertek 2017-ben – íme a menetrend, válogass!
Itt az idő, hogy elővedd a naptáradat, és bejegyezd azokat a koncerteket, fesztiválokat, amelyek 2017-ben várnak rád. A válogatáshoz adjuk a részletes menetrendet, de a jegyekről neked kell gondoskodnod! Méghozzá azonnal! Jó szórakozást!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!