Facebook hozzászólás
492

Ilyen lett a bécsi Szamos-cukrászda!

Szamos-cukrászda nyílt Bécs belvárosában a napokban Mathias Szamos Konfiserie néven. A Szamos család 25. cukrászdája a Haderer cukrászdinasztiával együttműködésben jött létre az osztrák főváros harmadik kerületében.

A budapesti piacot már telítettnek érezték, újabb üzlet nyitása már a meglévőkben okozna bevételcsökkenést, ezért az igen magas vásárlóerővel rendelkező, de logisztikailag könnyen elérhető piacot céloztak meg – mondta el Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója az MTI-nek. Tapasztalataikra alapozva egy-két év felfutási idővel kalkulálnak, míg az új üzlet eléri a kívánt forgalmát – fogalmazott a szakember, aki kiemelte: alkalmazkodnak a helyi szokásokhoz, ezért a délutáni kávéforgalomra és a melegreggeli-választékra kiemelt figyelmet fordítanak.

Bécset is meghódítják – Képek: MTI/Filep István

Az újonnan nyílt cukrászdával a magyar kávéházi kultúrát és Budapestet mint turisztikai célpontot népszerűsíti stratégiai partnerségben a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete.

Ausztria a második legfontosabb küldő piaca Magyarországnak, az elmúlt években az osztrák turisták 120 milliárd forintot költöttek évente Magyarországon, nagy részét turisztikai célra, és a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forinttal járulnak hozzá a magyar költségvetéshez. A környező országok közül Ausztria az egyetlen, ahol nő a magyar nemzetiségű lakosok száma.

Alkalmazkodnak a helyi szokásokhoz

A bécsi cukrászda két hete próbaüzemben működik, a legkedveltebb sütemény az osztrák fővárosban is az Esterházy-torta, akárcsak Magyarországon. A Mathias Szamos márkanév alatt tevékenykedő új üzlet Zsolnay-készletekkel várja a vendégeket. Az elkövetkezendő napokban számos magyar vonatkozású rendezvény lesz a bécsi Szamos cukrászdában.

Ha mégsem jutnál el Bécsig, otthon is készíthetsz édes remekműveket magad is. Böngéssz tortákért és sütikért az életforma receptjei között!

Ajándékozz saját egyedi fotóalbumot!
Egyedi  fotóalbumot, naptárat vagy akár saját receptkönyvet is készíthetünk pár kattintással professzionális nyomdai minőségben az Életforma Shop új fotókönyv szolgáltatásával! Az egészhez nem kell más, csak egy számítógép és internetkapcsolat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!