Facebook hozzászólás
296

Így utazunk mi!

Kánikulával tört be a június a meglehetősen hűvös május után. Lassan ez sem meglepő. Néhány évvel ezelőtt ebben az időszakban még begyújtottunk. A klímaváltozás ma már megkérdőjelezhetetlen. Hatása lassan beépül mindennapjainkba, és persze megpróbálunk megfelelően alkalmazkodni hozzá. Gondosabban tervezzük meg a nyaralást is, hiszen az egész évi hajtás után jó lenne felhőtlenül kikapcsolódni – ha lehet!

Cinque Terre, Amalfi, Olaszország, hangulatos tengerpart, Kép: pixabay
Cinque Terre, Amalfi, Olaszország, Kép: pixabay

A jobb minőségű, és nem a legolcsóbb utakra invitálja partnereit az OTP Travel Kft. – foglalta össze kínálatukat Mikola György értékesítési és marketing vezető.

–       Elsősorban a mediterrán országok iránt érdeklődnek a magyar utazók. Szeretnek autóval jól elérhető támpontokat keresni, de kedveltek a charter-járatos utak is. Egyes újabb úttípusok iránt is fokozottabb az érdeklődés, ilyenek például a tengeri hajóutak. A belföldi nyaralások is igen kedveltek lettek az utóbbi időben – főként a Szép-kártyának és az egyéb kafeteriás lehetőségeknek köszönhetően. –

Geiranger-fjord luxushajóval, Norvégia, Kép: wikimedia
Geiranger-fjord luxushajóval, Norvégia, Kép: wikimedia

A gazdasági válságot ők is megérezték, de az csak úgy a 2009-es esztendőre korlátozódott, utána folytatódott a fellendülés. A szakember szerint az üzleti életben nehézségek mindig is voltak, lesznek is, de az emberek végül mégis rájönnek, hogy utazni jó, ezeket az élményeket elvenni nem lehet. Konkrétan arra vonatkozó információik nincsenek, hogy az emberek figyelembe veszik-e útjuk tervezésekor a klímaváltozás okozta esetleges nehézségeket, de az időjárási viszonyokat igenis gondosan tanulmányozzák.

– Embere válogatja, hogy valaki csak pihenni szeretne vagy körutazással világot látni, esetleg mindkettőt. Érdekes megfigyelni, hogy a magyarok mennyire nyitottak! Nyáron is elmennek akár Thaiföldre is, holott eddig azt tartották, hogy az a monszunos időszak. Ez igaz, de a monszun sem olyan, mint azt sokan gondolnák. Esik tíz-tizenöt percig, majd pillanatok alatt minden felszárad, és folytatódhat a gondtalan nyaralás. –

Nivegy-völgy
Érdemes körülnézni a Balaton környékén még akkor is, ha csak egy csendes, kirándulós, borozgatós hétvégére gondolsz! Sok új, családias panzió, étterem vár Titeket is!

Megnőtt az északi utak iránti igény is!

–       A jó repülőgép-összeköttetésnek köszönhetően sokkal könnyebben elérhető ma Izland, mint korábban, de ugyancsak igen népszerűek a skandináv országok is. Igazi slágerré azonban az északi hajóutak váltak. A norvég fjordok körüli kirándulást nagyon kedvelik az utasok. Négy-öt csillagos luxushajók viszik a vendégeket éjszaka. Nappal kikötnek, városnézéssel, kirándulással, vásárlással tölthetik a napot. Az európai folyami hajóutakra viszont itthon mérsékeltebb az érdeklődés. Ezekre főként német, amerikai, holland és francia – jellemzően idősebb – turista fizet be. –

Balaton vitorlásokkal, Kép: pixabay
Balaton, Kép: pixabay

Belföldön ma is népszerű a Balaton. Az OTP Travel Kft. értékesítési és marketing vezetője a Balaton parti lehetőségek mellett az ország más területein – egyéb tavainknál és a hegyvidékeken található – wellness szállodákat is figyelmünkbe ajánlja.

–       Mi magyarok sokszor év közben is szívesen elmegyünk egy-egy hosszú hétvégére. Szeretjük, ha kényeztetnek minket, és ott az sem olyan nagy baj, ha három napig esik. Sokan választanak úgy úti célt, hogy a környéken jókat lehessen sétálni, kerékpározni, kirándulni.  –

Minden szakember ezt ajánlja: biztosítás nélkül, ne indulj útnak!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!